Obavijesti Video Pretražite Navigacija
doznaje dnevnik nove tv

Porečki policajac koji je odbijao pokazati COVID potvrdu udaljen je s dužnosti

Anton Ramljak, policajac koji odbija COVID potvrde
Anton Ramljak, policajac koji odbija COVID potvrde Foto: DNEVNIK.hr
Porečki policajac koji je odbijao pokazati COVID potvrdu udaljen je s dužnosti, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV.

Između ostalog, udaljen je i zbog medijskog istupa. Anton Ramljak u srijedu je kazao kako je testiranje i "njegova osobna sloboda i izbor".

Pročitajte i ovo Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

"Prihvaćam sve posljedice od strane svog poslodavca, ali imam ja pravna sredstva s kojima ću se boriti", rekao je Ramljak, koji ni u petak nije predočio COVID potvrdu.

Kaže da nije dobio niti poziv, a kamoli rješenje. Iz Sindikata policije kažu da trebaju jasnije upute.

"U svakom slučaju kod nas u Zakonu o policiji dva dana nedolaska na posao neopravdano je lakša povreda, 3 do 4 teža, a 5 otkaz", rekao je Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

S druge strane, većina triljskih policajaca koja u utorak nije imala COVID potvrde u petak je na posao došla s potrebnim dokumentom.

"Dvanaest djelatnika PGP Trilj jutros su došli u službu i svi su imali uvjete za rad jer su pri ulazu pokazali test. Preostalih sedam policajaca još nisu došli u svoju smjenu koja će im biti ili sutra ili u nedjelju. Tada ćemo i znati kakva će biti situacija s njima", potvrdio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene