Slobodan Marendić
Slobodan Marendić Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

S negativnim PCR testom u petak se na posao vratilo 12 od 19 triljskih graničnih policajaca koji ranije nisu imali COVID potvrde pa nisu mogli odraditi svoj posao, potvrdio je Hini načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.


Marendić je kazao da za ostalih sedam policajaca iz druge smjene, koji također nisu imali uvjete za rad, treba tek vidjeti kakvo će stanje biti s njima narednih dana kada se vrate u smjenu.

Prosvjed u Trilju, podršku pružio Miro Bulj - 6 Prosvjed policajaca u Trilju zbog COVID potvrda, podržao ih Bulj: "Vrijeme je da odgovorni za represiju podnesu ostavke"

"Dvanaest djelatnika PGP Trilj jutros su došli u službu i svi su imali uvjete za rad jer su pri ulazu pokazali test. Preostalih sedam policajaca još nisu došli u svoju smjenu koja će im biti ili sutra ili u nedjelju. Tada ćemo i znati kakva će biti situacija s njima", potvrdio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Slobodan Marendić Policajci se odbili testirati: Njih 19 moglo bi snositi sankcije. Oglasio se načelnik

Riječ je o policajcima koji u utorak prilikom ulaska u službene prostorije nisu dali na uvid EU digitalnu covid potvrdu ili drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju na virus SARS-CoV-2.

Zbog toga im nije bio omogućen ulazak u službene prostorije pa su ostali ispred postaje, gdje se okupila i grupa građana. "Za vrijeme tog okupljanja, koje nije bilo prijavljeno policiji, nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti potrebe za policijskim postupanjem", rekao je ranije Marendić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju