Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elementarna nepogoda

Poplava u Rasinji: "Ovo je nešto što se događa jednom u 100 godina"

Aktualno Galerija Rasinja - 1 Rasinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rasinja - 2 Rasinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo i Danimir Kolman - 1 Ivan Čorkalo i Danimir Kolman - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo i Danimir Kolman - 2 Ivan Čorkalo i Danimir Kolman - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo i Danimir Kolman - 3 Galerija 1/5 >>
Kaotično stanje u Rasinji, nedaleko od Koprivnice. Mjesto je pogodila bujična poplava, 50-tak kuća je stradalo. Jedna žena je poginula, ali njezina smrt ne dovodi se u vezu s poplavom. I dalje traje sanacija, a vatrogasne službe su na terenu. Mještani takvu poplavu ne pamte.

"Bilo je strašno. Tako nešto još nismo doživjeli", rekao je Ivan Cinković iz Rasinje i dodao kako je bila ogromna količina vode.

"Kokoši su pokrepale, svinje dvije su pokrepale, isto pajceki, podrum, u podrumu je bilo vode, skoro do balkona. Jako je velika šteta", kazao je Vlado Kotiščak iz Rasinje.

Iz Rasinje se uživo javio reporter Dnevnik Nove TV Ivan Čorkalo koji je razgovarao s načelnikom Danimirom Kolmanom.

"Vatrogasci su cijelu noć na nogama", javio je Čorkalo i gosta pitao je li ovo elementarna nepogoda.

"To je sigurno elementarna nepogoda. Proglasit će je sutra ili preksutra, to je način da se pomogne našim ljudima. Nažalost nije se moglo spriječiti. Ovo je nešto što se događa jednom u 100 godina. U zadnjih 65 godina nisu bile ni približne ovakve poplave", kazao je načelnik i dodao kako je tu količinu vode bilo nemoguće zadržati ili preusmjeriti.

Pročitajte i ovo Čišćenje nakon napada u Mannheimu Predloženo sazivanje sjednice Nakon ubojstva policajca Njemačka razmatra obnovu protjerivanja u Afganistan

Ljudima kojima su poplavljene kuće trenutno s izmuljavanjem pomažu vatrogasci i civilna zaštita. Kolman kaže kako će se pronaći način da se stanovnicima pomogne.

"Sutra će povjerenstvo za procjenu šteta obići sve stanovnike i napraviti približnu procjenu. Velika je šteta", rekao je načelnik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene