Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podigla se razina mora

Poplavljen stari dio Omiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći između Stare i Nove godine izlila se rijeka Cetina i polavila staru gradsku jezgru Omiša, ali se voda danas u prijepodnevnim satima povukla u korito rijeke, izvijestilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Omiš.

Voda visine desetak centimetara bila je poplavila jadransku magistralu na ulazu u Omiš iz smjera Splita, te trg, tržnicu, ugostiteljske objekte i agenciju turističke zajednice u Omišu, izvijestili su omiški vatrogasci, dodavši kako će se materijalna šteta naknadno utvrditi. Vatrogasci su pumpama isisavali vodu, ali se radilo o velikim količinama vode pa se moralo pričekati njezino povlačenje u korito rijeke.

Pročitajte i ovo Most iznad Cetine - 4 još malo i gotovo FOTO Most kod Omiša koji je nasmijavao javnost samo što nije spojen, pogledajte kako izgleda U Omišu putuju brodicama Cetinom - 2 Zatvorena cesta Umjesto autom, Omišani na posao brodicom: ''Nosi te vamo tamo, treba držati pravac"

Ova polava u starom dijelu Omiša uslijedila je nakon što se razina mora podigla za petnaestak centimenatara pa je to uzrokovalao podizanje vodostaja rijeke Cetine koja se na ulazu u Omiš ulijeva u more. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene