Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni alarm

VELIKA GALERIJA Potop u Hrvatskoj: U Ogulinu se izlila Dobra, pala rekordna količina kiše. U tri županije stanje obrane od poplava

Aktualno Galerija Upozorenje DHMZ-a Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ Nabujala Kupa izaziva poplave - 3 Nabujala Kupa izaziva poplave - 3 Foto: DNEVNIK.hr Potop u Hrvatskoj - 1 Potop u Hrvatskoj - 1 Foto: Primorsko-goranska županija Potop u Hrvatskoj - 2 Potop u Hrvatskoj - 2 Foto: Primorsko-goranska županija +15 Potop u Hrvatskoj - 3 Galerija 1/20 >>
Kiša je neumorno padala tijekom cijele subote, mjestimice uz obilnije oborine. Vodostaji su dosegli rekorde, hitne službe su na terenu. Čazmansko područje još se oporavlja od strašnog nevremena koje je u četvrtak protutnjalo krajem i nanijelo ogromnu štetu. Tek kasnije navečer došlo je do laganog smirivanja vremena te je objavljeno da se "veći problemi od dosadašnjih više ne očekuju".

 

  • Zbog obilne kiše na gornjem toku Kupe došlo je u petak do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrane od poplava
  • Iz Međimurja na područje Karlovca poslane su dodatne ekipe vatrogasaca
  • Sanira se enormna šteta u Čazmi 
  • I danas u većem dijelu zemlje kiša, ponegdje obilna. Na Jadranu moguća i olujna bura

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

"Ne očekuju se veći problemi"

21:30 Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije u subotu je navečer s predstavnicima općina i gradova zahvaćenih problemom visokih voda Kupe i Dobre održao tiskovnu konferenciju s koje su poručili građanstvu da se "veći problemi od dosadašnjih više ne očekuju".

Kupa u Karlovcu je u 20 sati mjerila 749 cm, što je samo jedan centimetar niže od razine kada se proglašavaju "izvanredne mjere obrane od poplave".

Županica Martina Furdek Hajdin rekla je da se u idućih nekoliko sati očekuje vrhunac vodnog vala u Karlovcu, a koji ne bi trebao biti puno iznad 750, tek koji centimetar više, "te se ne očekuju veći problemi". A probleme imaju gradovi Karlovac, Ozalj i Ogulin, te općine Kamanje i Žakanje, s tim da je najteže je stanje u Ozlju.

Kako je rekla članica Stožera gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, tridesetak vatrogasaca pruža pomoć građanima koji su cestovno potpuno odsječeni od ostatka grada, a to su sela Trg, Levkušje, dio Donjeg Pokupja i Zorkovac na Kupi. Tamo je osam poplavljenih kuća, a u još desetak kuća su poplavljeni podrumski i garažni prostori.

Ozaljski most na Kupi prema Hidrocentrali nije zatvoren, smatra se da je siguran, iako su naplavine “ogromne”, jer su statičari procijenili da će sve biti u redu i da s uklanjanjem naplavina treba pričekatid dok se Kupa ne smiri, rekla je gradonačelnica Bošnjak i naglasila da je karlovačka Ispostava Hrvatskih voda već obećala pomoć u čišćenju Kupe uz most.

Voda za piće je u redu, a povremeni i česti su nestanci električne energije zbog jučerašnjeg jakog nevremena, koje je posebno zahvatilo Jaškovo, Slapno i Vrhovac, također dijelove Grada Ozlja.

U Ogulinu se rješava problem izlijevanja Dobre na prometnice i obrana osam kuća, u Karlovcu su se obranile neke prometnice od izlijevanja Kupe, a za promet su zatvorene samo dvije lokalne ceste, na Gradcu i na Brodarcima.

Načelnica Stožera Civilne zaštite Ivana Fočić izrazila je zadovoljstvo što glavne prometnice nisu poplavljene, da vatrogasci uspješno interveniraju za obranu dviju lokacija u kojoj su ugrožene obiteljske kuće, ali je Karlovčane pozvala na iznimni oprez u zonama rekonstrukcije vrelovoda Toplane, jer su iskopi puni vode.

Županica Furdek Hajdin je podsjetila da je dio sustava obrane od poplava završen, a da su se na ugroženom djelu u Koritinji i na Brodarcima učinkovitima pokazale “interventne protupoplavne barijere” punjene vodom.

U ime Hrvatskih voda je voditeljica karlovačke Ispostave Biljana Željeznjak rekla da se uskoro očekuje stagnacija i pad vodostaja na Dobri u Ogulinu, da se stanje stvari ni u Karlovcu neće značajnije promijeniti tijekom noći i da sutra slijedi smirivanje.

Naglasila je da na "konačno povoljno stanje utječe i činjenica da Mrežnica i Korana nisu u znatnom porastu".

19:25 Borba s bujičnim poplavama i naglim rastom vodostaja dva je dana trajala u kupskoj dolini.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen javio se uživo iz Broda na Kupi gdje je razgovarao sa zamjenikom zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Delnice, Krešimirom Košmrljem

Više o tome možete pročitati >>OVDJE.

19:15 Kiša polako prestaje, ali vodostaji i dalje diljem Hrvatske uzrokuju ogromne probleme. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica javila se iz Gornjeg Pokupja gdje je jedan cijeli dio mjesta vodom odsječen.

Više o tome možete pročitati >>OVDJE.

18:30 Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici videosnimku koja prikazuje kako pripadnici HGSS-a čiste rijeku Dobru.

"Ključno je ukloniti ove naplavine prije nego završe u ponoru gdje će smanjiti protok vode", napisao je Domitrović.

18:22 Na službenoj Facebook stranici radija Mrežnica objavljene su slike poplavljenih područja Ozlja i Zorkovca. "Sva pažnja usmjerava se na Karovac, a okolna mjesta oko grada Ozlja pate. Ljudima nisu dostavljene ni vreće s pijeskom, a kamoli koja druga pomoć. Molim vas da prikažete pravu sliku stanja, javljaju slušatelji", stoji u objavi.

17:10 Smiruje se situacija u Brodu na Kupi jer je gornji tok rijeke Kupe u opadanju. Jedan dio ceste je zatvoren zbog sanacije kolnika.
Zbrajaju se štete.

"Jučer u 19 sati bila je povijesno velika Kupa. Pred mostom jedva guta količinu vode koja je nadirala. Sve se spustilo dolje iz šume", rekao je za Dnevnik Nove TV jedan od tamošnjih stanovnika.

Volonterka u Hrvatskom Crvenom križu, Marina Miličević, poručila je kako je stanovnicima najviše potrebno isušivača. "Poplavilo im je podrume tako da će ih najviše idućeg tjedna trebati isušivača", poručila je.

Problemi u Petrinji

17:05 Kiša ne prestaje raditi probleme u kontejnerskom naselju u Petrinji. Još je u petak nekoliko kontejnera počelo prokišnjavati. U nekima voda ulazi kroz pod. Kontejneri se privremeno popravljaju, a gradonačelnica tvrdi kako će ih sanirati.

U Petrinji su problema imali i s poplavljenim cestama, a voda je prodrla i u nekoliko objekata, no sve je riješeno. Stanje danas nije alarmantno, ali sve službe su i dalje u pripravnosti.

"Plahta je mokra, sve je mokro. Možete popinuti tko hoće, voda curi. Tu nam je soba, tu spava mali, tu ja i muž. Katastrofa", rekla je Višnja Jurić pokazavši ekipi Dnevnika Nove TV kako izgleda život u kontejneru za vrijeme velikih oborina.

"Izvana se odlijepila lajsna od kontejnera i tak nam sad unutarnja se odvaja i ulazi voda u kontejner", pojasnila je Dajana Panežić.

Bujice odnijele cestu

17:00 Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen javio se uživo iz Delnica. 

"Problema ima i bit će ih. Vodostaj Kupe u gornjem tijeku polako pada. Situacija je puno bolja nego što je bila jučer u ovo vrijeme kada se do većine sela nije ni moglo doći. Sada je većina prometnica prohodna. Tek dvije su zatvorene za promet, a na jednoj se vozi na vlastitu odgovornost. Do nekoliko zaseoka se još uvijek ne može doći. Međutim, nije riječ o poplavama, riječ je o tome da su bujice odnijele cestu", izvijestio je Balen.

"Veliki problem stvarali su upravo bujični potoci koji do sada nisu ni postojali i punili su rijeku Kupu prenaglo. Nije mogla podnijeti svu tu vodu i zato su se dešavali i odroni na cestama", kazao je Balen.

Kupsku dolinu danas su obišli i predstavnici Hrvatskih voda, županije, vatrogasci, djelatnici Crvenog križa. "Ovim ljudima više ne treba pomoć, trebaju im samo isušivači jer su mnogi objekti stradali kako je voda ušla u njih. Voda opada, ali dalje prema Karlovcu raste prema gore. Problema mi moglo biti sutra na području Banije", izvijestio je Balen.

U dva karlovačka predgrađa podižu se brane

15:45 Zbog obilnih kiša i porasta vodostaja Kupe stotinjak vatrogasaca postavlja u dva karlovačka predgrađa, u Koritinji i u Brodarcima, brane od spremnika punjenih vodom, a u pomoć su im došli i vatrogasci iz Ogulina, Ozlja, Duge Rese, Barilovića, Draganića, Ribnika i Cetingrada te iz Međimurja.

Naime, kako stoji u priopćenju glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića sedam je vatrogasaca s tri vozila stiglo u Karlovac iz Međimurske županije i to po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika.

Intervencije uzrokovane visokim vodostajima bilježe se i na području Ozlja gdje je 15 vatrogasaca angažirano na ispumpavanju vode iz objekata, a trenutno na području Levkušja grade zečji nasip oko 10-ak kuća.

Na sjevernom dijelu županije vodostaj je sada u stagnaciji. U Kamanju je tijekom jutra 10-ak vatrogasaca postavilo zečje nasipe oko nekoliko kuća, a u Žakanju 25 vatrogasaca također su zečjim nasipima zaštitili objekte, ali bilježe i intervencije ispumpavanja vode iz objekata.

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i danas pruža pomoć u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje dva vatrogasca i jedno vozilo JVP grada Karlovca i jedan vatrogasac s jednim vozilom JVP Ogulin saniraju posljedice nevremena u Čazmi.

U Ozlju se Kupa izlila na prometnice

15:40 U nižim dijelovima Ozlja Kupa se izlila po prometnicama, poljima, vrtovima te ušla u podrume mnogih kuća no uzvodno u Kamanju dolazi do stagnacije razine vode te je izgledno da je vrhunac vodnog vala blizu i da vodostaj više neće znatno rasti, doznaje se u tamošnjem Stožeru civilne zaštite.

Načelnik Stožera Stjepan Basar izjavio je Hini kako vodni val upravo prolazi Ozljem te dolazi do zatvaranja cesta.

Iako u 13 sati, u odnosu na stanje u podne, Kupa na mjernoj stanici u Kamanju nije narasla iznad 641 centimetra, već samo nizvodno prema Karlovcu, u Brodarcima za sedam centimetara, u 14 sati je u Kamanju vodostaj bio 29 centimetara viši.

"Sada se još može proći samo od Ozlja do Karlovca te od Ozlja do Krašića preko Vrhovca. Kupa se izlila na ceste sela Trg, Levkušje, Zorkovac, kao i od Ozlja prema Kamanju i Jurovskom Brodu”, kaže Basar.

Most kod Hidrocentrale još je prohodan, oko 10 je centimetara je do razine kolnika i samo je pitanje vremena kad će i on biti poplavljen, dodaje.

Ističe kako takva situacija nije viđena od šezdesetih godina prošlog stoljeća no da su sve službe na terenu a vatrogasci pomažu ljudima s ispumpavanjem vode i vrećama s pijeskom.

Zasjedao stožer civilne zaštite PGŽ

15:35 Održan je sastanak vodstva Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije s državnim službama zbog poplavom ugroženih područja.

"Prema informacijama čelništva Hrvatskih voda za područje oko Kupe na snazi su redovne mjere 2. stupnja zaštite od poplava. Sve službe su na terenu i prate situaciju", priopćili su, među ostalim, nakon održanog sastanka.

Potop u Hrvatskoj, PGŽ Potop u Hrvatskoj - 1 (Foto: Primorsko-goranska županija)

Cesta od Broda na Kupi prema Hrvatskom je prohodna zahvaljujući brzoj reakciji Županijske uprave za ceste i Cesta Rijeka.

"Voda je u opadanju i u ovom trenutku se neće proglašavati izvanredno stanje vezano uz poplave. Radi se o bujičnim vodama i ogromnoj količini kiše. Cesta prema mjestu Hrvatsko je otvorena i prohodna. Nije još očišćena jer je došlo do odrona velikog dijela materijala. Nadamo se da će se po prognozi smanjiti padaline i situacija smiriti", rekao je župan Komadina.

Gradonačelnica Mihelčić ukazala je na velike štete od poplave na cestama koje vode do manjih naseljenih mjesta te otežavaju obilazak obitelji i starijih. Kako je većinom riječ o nerazvrstanim cestama, što je trošak Grada Delnica, izrazila je bojazan da će lokalni proračun teško podnijeti njihovu sanaciju. Točna procjena očekuje se u ponedjeljak, navela je gradonačelnica.

Župan Komadina dodao je kako će se županijske ceste dovesti u redovno stanje, i iako neće biti proglašena elementarna nepogoda, Županija je spremna pomoći Gradu Delnicama u ovoj izvanrednoj situaciji.

"Radi se o velikom broju kilometaru, puno naselja i malo stanovnika, ali mora imati prohodnost", rekao je župan i napomenuo da se ovakva situacija nije dogodila u posljednjih dvadesetak godina.

Direktor Đuroković kazao je kako su u Karlovcu proglašene redovne mjere obrane od poplava, a prati se i gornji tok rijeke Kupe od kuda je sve i krenulo.

Sudionici sastanka obišli su poplavljeno područje u dolini Kupe kod mjesta Kuželj i Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi.

Potop u Hrvatskoj, PGŽ Potop u Hrvatskoj - 9 (Foto: Primorsko-goranska županija)

15:00 "Oguline, drži se", objavio je na svom profilu gradski vijećnik Marin Puškarić (Domovinski pokret) uz fotografije razorne poplave u Ogulinu.

Osim toga, i drugi građani na društvenim mrežama objavljuju fotografije poplavljenih prometnica i dvorišta.

14:50 Na Zavižanu su pale prve ovogodišnje pahulje snijega. Kako to izgleda, pogledajte OVDJE.

12:03 "Neslužbeno je na nekim postajama zabilježena rekordna dnevna količina oborine za rujan, a u Ogulinu čak i apsolutni dnevni rekord za tu postaju otkad postoje mjerenja", javlja DHMZ. 

11:56 Službe na terenu i dalje popravljaju štetu na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

11:45 "U tijeku je postavljanje vodenih barijera u Koritinji na prometnici D36 uz rijeku Kupu", javlja Stožer civilne zaštite.

11:43 U uvjetima obilnih kiša na prostori sliva Gornje Dobre, u Ogulinu se rijeka Dobra izlila iz korita na cestu D42, promet je u prekidu i odvija se obilazno sukladno posebnoj prometnoj regulaciji i signalizaciji, potvrđeno je u ogulinskom Stožeru Civilne zaštite.

Zatvorena je Nazorova ulica od križanja s Križanićevom ulicom do križanja sa Ulicom Zagrad te se promet odvija obilazno Novom cestom, a gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović naglašava "da je to mjesto na kojem se Dobra redovito izlijeva, čim se njen kanjon napuni".

Vodni val ide prema Karlovcu 

11:23 Karlovačkom se području približava vodni val s gornjeg toka rijeke Kupe u Gorskom Kotaru, gdje su ponegdje još u petak uvedene mjere izvanrednog stanja, a karlovački Stožer Civilne zaštite počeo je pripreme za redovite mjere obrane od poplava i pozvao građane na oprez.

Kupa u Karlovcu narasla je u posljednjih 14 sati za dva metra i 84 centimetra, u petak u 19 sati Kupa je mjerila 381 centimetar, jutros u 8 sati 655, a u 9 sati 665 centimetara.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca je u subotu u jutro u koordinaciji s Hrvatskim vodama odlučio poduzeti pripreme za redovite mjere obrane od poplave, te su se operativne snage Civilne zaštite, zajedno s vatrogascima, angažirale na punjenju dodatnih broja vreća s pjeskom koje će se podijeliti mjesnim odborima koji su izravno izloženi povećanom vodostaju rijeka.

11:17 Poplave su uništile teren i prostorije hrvatskog niželigaša iz Karlovca.

Video pogledajte OVDJE.

11:15 U subotu se zabijelilo na sjeveru Slovenije. U mjestu Kredarice palo je čak deset centimetara snijega.

Detalje pogledajte OVDJE.

11:08 Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković za N1 je rekao kako su prognoze su ipak bolje nego što su bile jučer.

"Vjerojatno ćemo ući u mjere obrane od poplava, možda ćemo ući u neke izvanredne mjere, ali obranit ćemo Grad Karlovac od poplava", rekao je Đuroković.

10:35 Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je kako je stanje obrane od poplava u tri županije: Sisačko-moslavačkoj, Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj.

Primorsko-goranska

Zbog obilnih oborina u Gorskom Kotaru, tijekom 16. rujna uvedene su izvanredne mjere obrane od poplava i izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama za rijeku Kupu gornji i donji tok, mali sliv Gorski kotar.

Zečjim nasipima zaštićene su kuće u naselju Kuželj, ali je voda ušla i poplavila dvorišta i podrume šest obiteljskih kuća.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe i odrona za sav promet zatvorene su: ŽC 5033 Brod na Kupi - Hrvatsko, ŽC5033 Brod na Kupi - Brod Moravice i LC 58032 Blaževci - Plemenitaš - Lukovdol – Zapeć.

Trenutno vodostaj rijeke Kupe stagnira ili je u manjem porastu na cijelom toku, a nadležne službe su na terenu.

Sisačko-moslavačka

Zbog obilnih kišnih oborina na području Sisačko-moslavačke županije, tijekom 16. rujna došlo je do plavljenja podrumskih prostorija. ŽC 112 Sisak zaprimio je veći broj poziva građana kojima je voda prodrla u podrumske prostorije i dvorišta. Najviše poziva bilo je iz Petrinje, Siska, Novske i Kutine.

Komunalne službe i vatrogasci su na terenu i rade na ispumpavanju vode i povećanju protočnosti odvodnih kanala. Vreće s pijeskom dostavljene su od strane DVD-a Mladost za jednu kuću u Novom Selu. 

Karlovačka županija

Zbog naglog porasta vodostaja rijeke Kupe i praćenja stanja obrane od poplave na području grada Karlovca, 16. rujna u popodnevnim satima održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, Stožera civilne zaštite grada Karlovca s predstavnicima Hrvatskih voda i Ravnateljstva civilne zaštite.

Ne očekuje se veća ugroza od rijeka Dobre, Korane i Mrežnice. Sukladno predviđenim vodostajima rijeke Kupe od maksimalno 750 cm, očekuje se redovna obrana od poplave. Na kritična mjesta postavljene su vreće s pijeskom. Tijekom 17. rujna postavit će se vodene barijere na prometnicu D36 uz rijeku Kupu, naselje Koritinja, kao i na nasip u predgrađu grada Karlovca - Brodarci.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena je državna cesta DC228 na dionici Jurovski Brod-Kamanje, a zbog izlijevanja rijeke Dobre državna cesta DC42 Ogulin-Vrbovsko.

Na području grada Karlovca i Ogulina sve operativne snage su u stanju pripravnosti te po potrebi izlaze na teren.
 

10:23 "Prometnica se nešto oslobodila. Kuće su poplavljene, a štete će se tek mjeriti. Dolazi mukotrpna i dugotrajna sanacija", rekao je za N1 predsjednik Mjesnog odbora Broda na Kupi.

9:37 Meteoalarm upozorava kako su dijelovi zemlje danas u crvenom. Vrijeme je izuzetno opasno na Kvarneru i zapadnoj obali Istre. Cijela obala, dalmatinsko zaleđe i gospićka regija su u narančastom, a kontinent je u žutom.

Potop u Hrvatskoj, PGŽ Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ

9:23 Zbog obilnih oborina na gornjem toku Kupe i porasta vodostaja te ulaska u mjere obrana od poplava, iz Međimurske su županije dislocirana u Karlovačku tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca, izvijestili su u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zbog plavljenja prometnica i objekata na području Petrinje angažirano je šest timova za poplave i tri DVD-a, a u pripravnosti su i ostala dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije.

Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga poslana je i u Bjelovarsko-bilogorsku županiju zbog sanacije nevremena. Ukupno 32 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke, Varaždinske županije i Grada Zagreba, s domicilnim snagama, radi na uklanjanju posljedica nevremena. 

Vatrogasci i u ostalim županijama rade na sanaciji posljedica nevremena pa je tako u posljednja 24 zabilježeno 138 tehničkih intervencija.

Padat će cijelu subotu

9:20 Prema prognozama, padaline i rast vodostaja se očekuju i tijekom današnjeg dana stoga vatrogasne snage nastavljaju s pripravnošću i preventivnim radnjama kako bi spriječili plavljenje objekata i prometnica, navodi se u priopćenju.

8:15 Zbog lokalno obilnijih oborina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, a zbog olujne bure ograničenja su na pojedinim cestama u priobalju, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

8:10 Hrvatsku u subotu očekuje oblačno vrijeme s kišom, ponegdje i obilnijom, mjestimice i uz grmljavinu dok će na Jadranu biti i sunčanih razdoblja, no ponegdje i neverina, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar će puhati slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima.

Čazma se još oporavlja 

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, ponegdje olujna bura s orkanskim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo.

Pročitajte i ovo Marija Pacur, stanovnica Bosiljeva U pomoć stigli prijatelji U strašnom nevremenu ostali bez krova: "Kći je bila sa mnom, vrištala je od straha..."

Pročitajte i ovo Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Posljedice nevremena FOTO Porušeni krovovi, suze i očaj: Čazmanci dan poslije nezapamćene oluje zbrajaju štete na domovima

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

8:00 Mjere izvanrednog stanja uvedene su još u petak zbog naglog porasta vodostaja na području sliva Kupe u gornjem toku na dionicama Hrvatsko Selo - Kupa. Nevrijeme je probleme stvorilo i na Banovini, a na čazmanskom području tek su se jučer vidjeli pravi razmjeri štete silovitog nevremena koje je u četvrtak rušilo krovove, kamione, drveće.

Sve hitne službe bile cu cijelid an ne terenu, a i ljudi su sami po kiši koja neumorno pada pokušali popraviti štetu na domovima, gospodarskim zgradama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene