Signalizacija na pružnom prijelazu u općini Gornji Bogićevci kod Okučana ne radi. U rujnu je također bila neispravna i tada nije radila duže od dva tjedna.

Galerija Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr) Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)1 +0 Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)2

Pružni prijelaz u općini Gornji Bogićevci kod Okučana, gdje prolaze vlakovi brzinom od 140 km/h, ponovno nema ispravnu signalizaciju. Kako nam javljaju zabrinuti stanovnici, signalizacija ne radi već dva dana.

Vezani članci Sjecišta pruge Opet blamaža HŽ-a: Vlak nije mogao krenuti jer kondukter - nije došao na posao Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr) Crne vreće navučene preko signalizacije na pružnom prijelazu, mještani bijesni: "Već deset dana ništa ne radi!"

"Zbog oštećenja svjetlovodnog kabela između kolodvora Okučani i Novska došlo je do poteškoća u radu signalno-sigurnosnih uređaja na tom dijelu pruge. Radnici HŽ Infrastrukture su odmah po dojavi izašli na teren i krenuli sanirati kvar. Danas u poslijepodnevnim satima osposobili su veći dio uređaja među kojima i uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza u Gornjim Bogićevcima, a oštećeni kabel morat će se zamijeniti novim.

Za to vrijeme sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije bila upitna jer su svi vlakovi dobili nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala", odgovorili su nam iz HŽ-a.

Radi se o prijelazu koji je u rujnu dva tjedna bio bez signalizacije nakon požara u kojem su izgorjeli kabeli i kanalice te je trebalo zamijeniti neispavan uređaj za kontrolu kolosjeka.

Zabrinuti čitatelji tada su nam slali fotografije na kojima se se vidi signalizacija zamotana u vreće za smeće te videosnimku koja pokazuje vlak koji se približava, a signala za njegov dolazak - nema. I ovog puta zabrinuti čitatelj poslao nam je snimku na kojoj vlak prolazi, a signalizacija ne radi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju