Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stanovnici zabrinuti

Ponovno ne radi signalizacija na pružnom prijelazu u Okučanima, a vlakovi tamo voze i do 140 km/h

Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)
Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr) Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)1 Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pružni prijelaz kod Okučana (Foto: Dnevnik.hr)2 Galerija 1/3 >>
Signalizacija na pružnom prijelazu u općini Gornji Bogićevci kod Okučana ne radi. U rujnu je također bila neispravna i tada nije radila duže od dva tjedna.

Pružni prijelaz u općini Gornji Bogićevci kod Okučana, gdje prolaze vlakovi brzinom od 140 km/h, ponovno nema ispravnu signalizaciju. Kako nam javljaju zabrinuti stanovnici, signalizacija ne radi već dva dana.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće' Slika nije dostupna Branik se čeka od 2008.! Nezaštićen prijelaz: Mlada obitelj poginula u naletu vlaka

"Zbog oštećenja svjetlovodnog kabela između kolodvora Okučani i Novska došlo je do poteškoća u radu signalno-sigurnosnih uređaja na tom dijelu pruge. Radnici HŽ Infrastrukture su odmah po dojavi izašli na teren i krenuli sanirati kvar. Danas u poslijepodnevnim satima osposobili su veći dio uređaja među kojima i uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza u Gornjim Bogićevcima, a oštećeni kabel morat će se zamijeniti novim.

Za to vrijeme sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije bila upitna jer su svi vlakovi dobili nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala", odgovorili su nam iz HŽ-a.

Radi se o prijelazu koji je u rujnu dva tjedna bio bez signalizacije nakon požara u kojem su izgorjeli kabeli i kanalice te je trebalo zamijeniti neispavan uređaj za kontrolu kolosjeka.

Zabrinuti čitatelji tada su nam slali fotografije na kojima se se vidi signalizacija zamotana u vreće za smeće te videosnimku koja pokazuje vlak koji se približava, a signala za njegov dolazak - nema. I ovog puta zabrinuti čitatelj poslao nam je snimku na kojoj vlak prolazi, a signalizacija ne radi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene