Signalizacija na pružnom prijelazu u općini Gornji Bogićevci kod Okučana ne radi. U rujnu je također bila neispravna i tada nije radila duže od dva tjedna.

Galerija


Pružni prijelaz u općini Gornji Bogićevci kod Okučana, gdje prolaze vlakovi brzinom od 140 km/h, ponovno nema ispravnu signalizaciju. Kako nam javljaju zabrinuti stanovnici, signalizacija ne radi već dva dana.

"Zbog oštećenja svjetlovodnog kabela između kolodvora Okučani i Novska došlo je do poteškoća u radu signalno-sigurnosnih uređaja na tom dijelu pruge. Radnici HŽ Infrastrukture su odmah po dojavi izašli na teren i krenuli sanirati kvar. Danas u poslijepodnevnim satima osposobili su veći dio uređaja među kojima i uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza u Gornjim Bogićevcima, a oštećeni kabel morat će se zamijeniti novim.

Vezani članci Slika nije dostupna Za sav se promet zatvara Glavni kolodvor, ZET uvodi tramvaj broj 10 Slika nije dostupna Nezaštićen prijelaz: Mlada obitelj poginula u naletu vlaka

Za to vrijeme sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije bila upitna jer su svi vlakovi dobili nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala", odgovorili su nam iz HŽ-a.

Radi se o prijelazu koji je u rujnu dva tjedna bio bez signalizacije nakon požara u kojem su izgorjeli kabeli i kanalice te je trebalo zamijeniti neispavan uređaj za kontrolu kolosjeka.

Zabrinuti čitatelji tada su nam slali fotografije na kojima se se vidi signalizacija zamotana u vreće za smeće te videosnimku koja pokazuje vlak koji se približava, a signala za njegov dolazak - nema. I ovog puta zabrinuti čitatelj poslao nam je snimku na kojoj vlak prolazi, a signalizacija ne radi.