Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodijeljene nagrade

Ponos Hrvatske: Opet bi napravili isto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Ponos Hrvatske i dnevni list 24 sata i ove su godine dodijelili 24 nagrade najvećim hrvatskim humanitarcima.

Brojni građani, koji su proteklu godinu obilježili nesebičnim djelima svoja su postignuća proslavili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Još su jednom potvrdili zašto su zaslužili svoje titule.

Zaštitar iz Splita Zdenko Milošević nikada nije ni sanjao o humanitarnoj nagradi. Prošle godine je hrabro spriječio pljačku banke i bio ranjen u nogu. Ne žali ni sekunde.

'Napravio bi isto! S tim što bi možda malo mudrije postupio nego zadnji put. Možda bi malo pokušao da ga odvratim sa riječima, sa nekim drugim stvarima', kazao je Milošević.

Avanturistica Mirjana Kmačić Pellizzer svoj je život posvetila pomaganju djeci. Na maratonskim utrkama skuplja novac i donira ga mališanima za školovanje ili liječenje.

'Uvijek se nešto nađe na mom putu - nije bio jedan početak. Možda recimo kad mi je otac umro od raka pluća, to je pokrenuo nešto u meni! Iako mislim da je to cijeli život tako', rekla je Pellizzer.

Djeca u zagrebačkim bolnicama dobro poznaju Crvene nosove! Skupina klaunova bolesnoj djeci olakšava tešku svakodnevicu, a na tome su im zahvalni i roditelji.

'Kad su manja djeca onda kao se uplaše 'Tko su ovi sa nosevima?' i to, ali imamo mi i metodu i za njih! A ovi veliki i veći i malo manji od većih, oni su super i oni nas prihvaćaju super!', rekao je Dejan Fajfer, 'dr. Red Fish'.

Ovi plemeniti pojedinci nadaju se da sve neće ostati samo na nagradama. Žele nadahnuti i druge građane da budu pažljivi i dobri jedni prema drugima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene