Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak
Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Foto: DNEVNIK.hr

Iako je raspisalo natječaj na novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i obavilo razgovore s četvero kandidata, Upravno vijeće bolnice je poništilo natječaj za novog ravnatelja i time stvar vratilo na početak, izjavio je Hini Boro Nogalo, bivši ravnatelj, a sada sindikalni povjerenik u toj ustanovi.


Upravno vijeće Dječje bonice Srebrnjak poništilo je natječaj za novog ravnatelja bolnice, rekao je bivši ravnatelj i sindikalni povjerenik bolnice Boro Nogalo.

Vezani članci Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija'' Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Nova drama u Dječjoj bolnici Srebrnjak: ''Dobili smo nalog za očitovanje o ovim optužbama ili nam prijeti otkaz''

Uz Nogala, koji je formalno smijenjen zbog nepravilnosti u radu, na natječaj za ravnatelja javile su se još dvije liječnice iz Srebrnjaka i Dragan Korolija Marinić, kojeg se smatralo najizglednijim kandidatom. Korolija je bivši član SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno ispisao i iz nje. "Bila je to tajna sjednica Upravnog vijeća, tajni dnevni red i tajna odluka", ocijenio je Nogalo.

"Mi smo kuća koja je iznjedrila najveći EU projekt i u kojoj se ne može izabrati ravnatelj između tri osobe iz te kuće, koje su radile na najvećem projektu namijenjenom djeci", ogorčen je Nogalo.

Ustvrdio je da se po najnovijoj ideji Dječju bolnicu Srebrnjak želi pripojiti Kliničkoj bolnici Sveti Duh, čime se projekt provedbe Dječjeg centra za translancijsku medicinu dodatno ugrožava, a iz bolnice želi izvući novac. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju