Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će početi radovi?

STUDENTI BIJESNI Poništen natječaj za obnovu domova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poništena je javna nabava za rekonstrukciju studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno Naselje jer su cijene ponuda bile veće od osiguranih 210 milijuna kuna.

Iako je najavljivano da će studenti već na jesen u obnovljene domove, poništen je natječaj na koji su se prijavili izvođači projekta, jer su probijali zadani budžet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju izbora STUDENTI SE HLADE PROPUHOM Ovako se živi u hrvatskim studentskim domovima Slika nije dostupna Loš standard Evo na što se žale studenti ...

Neslužbeno se doznaje da se radi o iznosu koji se penje i do sto milijuna kuna više od zadanog, piše srednja.hr.

Procedura natječaja trajala je 81 dan, a ako tako bude i s novim natječajem, čak i ako se raspiše danas, radovi na rekonstrukciji domova će početi tek u listopadu.

Još je u studenom 2014. sanacijski upravitelj SC- a Pejo Pavlović tvrdio da će većina radova biti gotova do jeseni ove godine. Povod obnovi su Europske sveučilišne igre koje se iduće godine trebaju održati u Zagrebu i Rijeci, a u novoobnovljene bi domove trebali biti smješteni sportaši.

Pogledajte gdje će uskoro živjeti tisuće zagrebačkih studenata

'Dok se paviljoni budu obnavljali, studenti će biti subvencionirani na način da će im se osigurati da žive u unajmljenim stanovima po troje, četvero, a bit će obvezani ugovorom da, kad se vraćaju u svoje domove, subvencija prestaje. Obnova bi trebala početi oko 1. srpnja, a do jeseni iduće godine bi većina toga trebala biti obnovljena. To će sve biti u dogovoru sa Studentskim zborom, a svi radovi trebali bi biti gotovi polovicom 2016., rekao je Pejo Pavlović u studenom prošle godine.

Poništenje natječaja i produženje roka za obnovu domova povećava problem studentima. 'Subvencija od 400 kuna je premala s obzirom na cijene stanarina, a upitno je gdje će uopće pronaći stanodavce koji će studentima iznajmiti stanove na nekoliko mjeseci', rekao je student Kristijan. S njime se slaže i Katarina Lukec, koja je inače smještena u domu Cvjetno naselje. Katarina dodaje kako 400 kuna nije dovoljno ni za režije, a kamoli za stanarinu i smatra da će stanodavci iskoristiti neizvjesnost.

'U zadnje vrijeme su imali stvarno previše gafova. Jako se neodgovorno ponašaju prema nama. Ne znam uopće niti za koji dom bi s prijavila, vjerojatno će biti navala na 'Šaru', a niti zašto bi se prijavila, samo će od nas pokupiti po 100 kuna za prijavu, a u domu ćemo možda biti par mjeseci', kaže Katarina.

Najgori scenarij za studente bio bi preseljenje u domove usred ispitnik rokova, čega se Kristina najviše boji, a moglo bi se, kaže, vrlo lako ostvariti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene