Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo skuplja stanarina

Pogledajte gdje će uskoro živjeti tisuće zagrebačkih studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo uređenje domova svi željno iščekuju, a ponajviše ipak - budući stanari.

Povodom nadolazeće obnove najvećih zagrebačkih studentskih domova - SD Stjepana Radića i Cvjetnog naselja, odlučili smo virtualno prošetati promjenama kojima ćemo svjedočiti idućih par mjeseci. Studenti su u trenutačnoj verziji svog smještaja još tri tjedna.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Iako su se mnogi nadali kako će privremeni smještaj morati pronaći samo za jedan ili dva mjeseca, glavni projektant obnove, arhitekt Damir Ivšić, kraj radova najavljuje oko Božića. Također, novo uređenje s igralištem, bežičnim internetom i boljim vizualnim identitetom povećat će i cijenu smještaja.

Projekt vrijedan 285 milijuna kuna pomažu europski fondovi i Fond za očuvanje okoliša. Svaka će soba konačno imati vlastiti hladnjak i novi namještaj. Poboljšat će se uvjeti i kapacitet soba za studente s invaliditetom u Cvjetnom naselju, koje obnavlja i menzu.

STUDENTI SE HLADE PROPUHOM Ovako se živi u hrvatskim studentskim domovima

Od 1. rujna studenti će se moći useliti u paviljone koji se ne obnavljaju no svi oni koji dobiju dom, a njihovi paviljoni do tada ne budu dovršeni, morat će se snaći dok čekaju svoje sobe.

Ministarstvo znanosti do dovršenja doma subvencionirat će zato studente s 400 kuna, što je jednostavnim pregledom cijena smještaja u Zagrebu očito mala naknada, osobito jer prosječna cijena najamnine uglavnom stoji i barem duplo više od toga. U galeriji možete vidjeti kako bi sve trebalo izgledati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene