Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazne nautičarima

Pomorska policija imala pune ruke posla: Zbog glisiranja preblizu obale neodgovornima odrapili kazne i poslali apel

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Od 21. do 28. kolovoza policija je novčano sankcionirala 20 stranih državljana zbog prekršaja prilikom glisiranja.

Od prošlog ponedjeljka, 21. kolovoza, do danas policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru s ciljem ostvarivanja veće sigurnosti nautičara, plivača i svih ostalih sudionika u moru.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano je sankcionirala 20 stranih državljana. Spomenuti nautičari zatečeni su u počinjenju prekršaja nedopuštenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Krka, Lošinja i Raba.

U prekršajima je zatečeno deset državljana Njemačke, po tri državljana Mađarske i Italije, dva državljana Slovenije te po jedan državljanin Češke i Bosne i Hercegovine. Svi navedeni prekršitelji novčano su kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

Policija je pozvala nautičare i ostale sudionike na moru na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih propisa bitnih za sigurnost na moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tragedija u velikoj britaniji Muškarac i žena poginuli nakon što su ostali zarobljeni u automobilu tijekom poplave: "Voda je šikljala poput vodopada"

Nautičarima nije dopušteno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dopušteno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene