Poljoprivrednik iz Otočca na svoje imanje poziva mlade, vrijedne ljude kojima nudi stan, hranu i plaću. No, prednost ovaj poljoprivrednik daje mladima bez roditelja i krova nad glavom jer upravo njima želi osigurati dostojan život.

Galerija


Poljoprivrednik iz Otočca na svoje je imanje pozvao mlade ljude i ponudio im posao.

Vezani članci Sadnice Uzgoj povrća može biti domaći, no sjeme je nerijetko uvezeno: "Većinu kupujemo izvana, uglavnom iz Italije i Srbije, a to iz Italije je opet vjerojatno iz Kine..." Voćnjak koji je uništio mraz - 3 Snijeg u travnju šokirao Dalmaciju, poljoprivrednici ovakve štete dugo ne pamte: "Ja noćima nisam spavao. Kad dođe nevrijeme možemo samo plakati..."

"Mi bismo mogli primiti od šest do osam ljudi koji bi ovdje na imanju trebali svaki dan po rasporedu raditi, održavati imanje", rekao je poljoprivrednik Božo Majetić.

Za sada je to ovčarstvo, peradarstvo, svinjogojstvo i proizvodnja zdrave hrane. U planu je pokretanje seoskog turizma.

"Kad se počne s turizmom, nudim plaču od 400 eura mjesečno plus stan i hranu i prijavu. Nakon pet godina nudim bonus od 200 eura za svaki mjesec rada na imanju", dodao je Majetić.

Matija na imanju radi već neko vrijeme.

"Volim raditi u poljoprivredi i mislim da se u Hrvatskoj može preživjeti jedino ako sami proizvodite vlastitu hranu i to spojite s turizmom. Turizam se jako razvija i bit će jedna od najjačih grana", rekao je Matija Volić, radnik na imanju.

Svi voljni rada, dobro su došli. No, Majetići prvenstveno nude priliku djeci bez roditelja jer upravo njima žele pomoći da kroz rad steknu vlastitu zaradu i krov nad glavom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr