Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policijsko zataškavanje: Otac pretučenog tinejdžera ponudio da mu sina ispitaju na poligrafu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u emisiji '10 do 8' Zvonimir Franković, otac pretučenog tinejdžera ponudio je da njegov sin, o događaju na Jarunu, kada ga je, kako tvrdi, pretukla policija, da iskaz na poligrafu. Smatra također kako bi na poligrafu trebali odgovarati i policajci koji tvrde kako je 16-godišnjak ozljede zadobio u tučnjavi.

Umjesto da skine veo tajne sa slučaja policijske brutalnosti koju je otkrio reporter Ivan Žada u magazinu 'Provjereno', Zagrebačka policija je, na izvanrednoj konferenciji za novinare, dodala još više upitnika na cijelu priču.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike

U obranu prava pretučenog 16-ogodišnjaka, aktivno se uključio i Hrvatski Helsinški Odbor. Zbog brojnih propusta i pokušaja zataškavanja, traži se smjena šefa najveće hrvatske policijske uprave, Marijana Tomoruda.

'Nalaz i mišljenje centra za krim vještačenja ne ukazuju na primjenu sredstava prisile nad maloljetnikom', kaže Marija Goatti Matijević.

Glavni argument policije da 16-godišnjeg Borisa nisu pretukli, jest 12 navodnih očevidaca događaja. No, kako su našli te svjedoke i što su oni točno vidjeli, policija ne želi otkriti. 

Najvažnije pitanje i dalje ostaje bez odgovora; kako su mladiću polomljene kosti?

'Povreda je okarakterizirana da je mogla nastati, udarcem prutastog tupo tvrdog predmeta. To može bit i policijska palica, a i ne mora biti. Mogu biti i ostali predmeti tog oblika i te tvrdoće', objasnio je Mladen Katanec, policijski službenik za zakonitost postupanja.

>> Policijski napad na maloljetnika

>> Rončević zatražio istragu o policijskom nasilju nad maloljetnikom koje je razotkrila Nova TV

>> HHO traži Tomuradovu odgovornost zbog policijskog nasilja nad maloljetnikom

>> Policijski teror: 'Bacili su me na zemlju i udarali palicama'

Neutralni je specijalist navodno proveo sudsko medicinsko vještačenje, ali detektivi iz unutarnje policijske kontrole ne iznose zaključke tog vještačenja. Poručuju, istraga još traje. 

Čovjek koji bi trebao dati odgovore na brojna pitanja, šef zagrebačke policije Marijan Tomurad, uopće se nije pojavio pred novinarima kako bi objasnio imaju li osnove zahtjevi za njegovom smjenom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene