Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat policije upozorava

'Policajci na intervenciju u C.I.O.S. nisu imali adekvatnu zaštitnu opremu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske upozorio je danas da policajci koji su bili upućeni u pogon tvrtke CIOS u Jankomiru nisu bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom, a povučeni su s intervencije nakon upozorenja sindikata da se time ugrožava njihovo zdravlje.

Policijski službenici upućeni na intervenciju u CIOS nisu bili opremljeni maskama s kisikom za zaštitu od požara i uljnih plinova, koje su nužne prilikom intervencija takve vrste, već maskama koje se koriste za zaštitu od bojnih otrova, tvrdi sindikat u priopćenju.

Pročitajte i ovo Petar Pripuz Osjeća se prozvanim Petar Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Podsjetio ga što je pričao o Bandiću Intervencija vatrogasaca u Makarskoj - 3 Traži dom FOTO Intervencija koja se rijetko viđa! Sve je počelo pozivom iz lokalne trgovine: "Opasnost je posvuda, pogotovo za ove malene"

Po informacijama sindikata, isti je slučaj bio i s djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dok su jedino vatrogasne postrojbe bile primjereno opremljene zaštitnim maskama s kisikom.

Srećom, nije došlo do težih posljedica, a djelatnici interventne policije koji su bili upućeni na mjesto akcidenta povučeni su nakon intervencije Sindikata policije kako ne bi došlo do trovanja zbog udisanja otrovnih plinova i dima, kaže se u priopćenju.

Sindikat ističe kako i taj događaj pokazuje da policajce, kao i službenike ostalih službi koji izlaze na intervencije, treba hitno opremiti odgovarajućom zaštitnom opremom jer postoji mogućnost niza drugih vrsta izvanrednih događaja u kojima bi se mogla ponoviti slična situacija.

CIOS: Hitni brojevi 193 i 112 bili su zauzeti

Podsjeća da je prilikom prošlogodišnjeg donošenja nove Uredbe o odorama tražio da se pripadnicima interventne policije osiguraju nezapaljivi kombinezoni, no to nije uvaženo, vjerojatno zbog štednje i činjenice da događaji u kojima su nezapaljivi kombinezoni potrebni nisu toliko učestali.

Stoga sindikat traži da Vlada osigura sredstava za opremanje policajaca opremom za posebne situacije, te odorom od nezapaljivih materijala, a od MUP-a očekuje da podrži taj zahtjev i ukaže Vladi na nužnost brzog osiguranja dovoljnog broja zaštitnih sredstava za svoje djelatnike.

Stradanje je moguće spriječiti kvalitetnom opremom koju treba hitno nabaviti jer ako policajci ne mogu zaštititi vlastite živote, kako se od njih može očekivati da štite tuđe živote, ističe Sindikat policije.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene