Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se dimi

CIOS: Hitni brojevi 193 i 112 bili su zauzeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici u dijelu grada gdje je izbio požar tijekom cijele noći s ponedjeljka na utorak mogli su osjetiti nesnosni smrad koji se širio sa zgarišta.

Nakon što su neki mediji objavili da su vatrogasci kasno stigli na požarište jer su ih radnici pozvali na mjesto požarišta tek nakon sat vremena, tvrtka CIOS je priopćila da su sa službama dvaput pokušavali uspostaviti poziv, ali bezuspješno jer su brojevi bili zauzeti.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Tvrtka CIOS, u čijem je skladištu jučer izbio požar u 13,30 sati, priopćila je danas da su dva poziva, bez uspješnog uspostavljanja veze zbog zauzetosti broja, upućena na brojeve 193 i 112.

Dok su djelatnici pokušavali ugasiti plamen, jedan poziv upućen jer na broj vatrogasaca 193 u 13,37 sati, a drugi na broj 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje u 13,40, priopćila je tvrtka.

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Mladen Malčić kazao je pak Hini da su prvu dojavu o požaru dobili u 13,35 sati od DVD-a Blato, čiji su pripadnici primijetili dim, a drugu od građanina u 13,37. Prvi vatrogasci su na mjesto požara stigli u 13,41 sati nakon čega su zvali dodatne snage.

C.I.O.S. navodi pak da su sve dežurne službe promptno izašle na intervenciju.

Požar u skladištu tvrtke C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru, koji je lokaliziran sinoć, sada se detaljno gasi i to će trajati možda i dva dana zbog velike količine materijala koji je bio zahvaćen, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

 120 vatrogasaca u borbi s požarom, građani upozoreni da ne izlaze van!

Radnici CIOS-a strojevima premještaju materijal na požarištu, a vatrogasci gase i hlade dio po dio i to detaljno gašenje bi moglo potrajati i dva dana jer je po gruboj procjeni 10 tisuća kubika zahvaćenog materijala, rekao je jutros zapovjednik postrojbe Mladen Malčić.

Najveći problem za vatrogasce su kocke prešanih automobila jer metal zahvaćen požarom dosegne temperaturu i do tisuću stupnjeva, tako da se one, kao i drugi materijal koji je bio zahvaćen vatrom, premještaju, odvajaju pjenom, gase dio po dio i hlade, objašnjava Malčić.

Sada je na tom poslu 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Kiša je pomogla hlađenju i spustila je čestice.

Vatrogasci su jučer obranili sve objekte tako niti jedan nije zahvaćen požarom, nije bilo ni ozbiljnijih ozljeda, rekao je. Južni vjetar koji je puhao jučer poslijepodne udvostručio je područje požara, a gašenju je uvelike pomoglo kad je dobava vode za vodene topove rješena crpljenjem iz jezerca u blizini C.I.O.S-a, ispričao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Malčić.

Ovo je jedan od većih požara u Zagrebu u posljednje vrijeme, a gasilo ga je 120 profesionalnih vatrogasaca i pedesetak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava. U gašenju je sudjelovao i MORH-ov helikopter, ali pri gašenju nije pomogla ni kiša koja je u ponedjeljak padala.

Za sada nitko od građana nije zatražio liječničku pomoć u ambulantama, a u tijeku je mjerenje kvalitete zraka zbog opasnosti od povišene koncentracije ugljičnog monoksida.

U požaru su gorili rabljeni automobili i gume, te hrpa otpada na koju se požar proširio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene