Sramotni transparent osvanuo je u zagrebačkoj Kustošiji - 2
Sramotni transparent osvanuo je u zagrebačkoj Kustošiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačka policija izvijestila je kako je provela kriminalističko istraživanje nad šestoricom mladića.


Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji i koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu proveli su kriminalističko istraživanje nad šestoricom mladića starih od 19 do 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Javno poticanje na nasilje i mržnju“.

"Naime, sumnja se da su zajedno s više drugih nepoznatih osoba 11. lipnja 2020. oko 21 sati okupili na adresi u Zagrebu u Kustošijanskoj ulici, gdje je osumnjičena muška osoba starosti 21 godinu izradila transparent neprimjernog sadržaja, a koji tekst prema svom sadržaju poziva i potiče na netoleranciju, širi i potiče na nasilje i mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, nakon čega su razvili navedeni transparent te uz zapaljene baklje i glasno, također neprimjereno skandiranje, nastavili neprimjereno se ponašati, pritom narušavajući javni red i mir. Takvo ponašanje izazvalo je negativne reakcije kod prisutnih građana koji su sporni događaj fotografirali i tako snimljene fotografije širili putem društvenih mreža i internetskih portala čime su postale dostupne široj javnosti", izvijestili su iz PUZ-a.

Tim ponašanjem osumnjičenici i druge za sada nepoznate osobe počinili su kazneno djelo „Javno poticanje na nasilje i mržnju“, radi čega je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

Policija je pretražila njihove domove i druge prostorije kojima se koriste te pronašla i oduzela odjeću koju su imali za vrijeme nastanka sporne fotografije. Oduzeti su im i mobiteli.

Sva šestorica predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja s ciljem utvrđivanja identiteta i pronalaska preostalih sudionika i autora sramotnog transparenta.

Vezani članci Novčanice Oceanovih sedam: Prevarama podebljale bankovni račun za nekoliko milijuna kuna Neredi u Nizozemskoj Vlast osudile nerede u Nizozemskoj: "Nismo vidjeli toliko nasilja u 40 godina"