Ekipa iz Dumovca na poziv policije preuzela ogromnog pitona
Ekipa iz Dumovca na poziv policije preuzela ogromnog pitona Foto: Azil Dumovec

Ekipa iz azila u Dumovcu pohvalila se kako su na poziv policije preuzeli pitona dugog 5,5 metara zbog "postupanja policije nad njegovim vlasnikom".


"Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom", stoji u objavi na Facebooku Azila u Dumovcu

Kapitalac piton iznenadio je sve u Zoološkom jer je dva metra duži od dosad najdužeg primjerka.

"Posljednih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju", stoji u objavi.