Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ULOV U OBILASKU TERENA

Plinske boce, bušilice, kablove... sve su spremili i taman kanili provaliti u bankomat, a onda je sve pošlo po krivu

Riječka policija uhvatila je dvojicu napola maskiranih muškaraca zbog krađa i krivotvorenja. Tog jutra baš su se spremali za provalu bankomata.

Bogat arsenal za provalu u bankomat pripemila su dvojica razbojnika s riječkog područja: plinske boce, bušilice, kablove...a sve su u njihovu vozilu pronašli policajci koji su ih u subotu ujutro zatekli na području Škurinja u Rijeci dok su obilazili teren.

Ubrzo su utvrdili da je riječ o osobama koje su već prijavljivane za kaznena djela imovinskog kriminaliteta, a zbog sumnje da su se prije nego što ih je policija zatekla spremali provaliti u obližnji bankomat, obojica su privedena na obradu u policijsku postaju.

Pročitajte i ovo Obojani novac PITANJE SIGURNOSTI Bankomati svako malo lete u zrak, ali ''minerima'' se lako može stati na kraj: Što rade banke i policija?

"Sumnjiči ih se da su 19/20. kolovoza na području Crikvenice, s osobnog vozila češkog državljanina ukrali registracijske pločice te ih djelomično preinačene postavili na osobno vozilo s kojim su se koristili u namjeri počinjenja kaznenog djela. Pronađene registracijske pločice su vraćene vlasniku", stoji u policijskom priopćenju.

Još u siječnju dvojac je izradio sredstvo, odnosno napravu pogodnu za provaljivanje, posebice u bankomate te su tijekom lipnja i srpnja ove godine izazvali eksplozije i provalili u bankomate na području Gornje Vežice u Rijeci te na području Kastva i Kraljevice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Za dobro jutro u Novom Zagrebu: Provaljeno u bankomat na Kajzerici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Bankomat dignut u zrak, dijelovi letjeli uokolo - "Baš je jako grunulo"

"Pritom su iz jednog od bankomata otuđili oko 294.000 kuna, dok je na sva tri bankomata, inače u vlasništvu dvije novčarske ustanove, a dijelom i na objektima unutar kojih su bili smješteni, nastala je materijalna šteta čiji će sveukupan iznos biti utvrđen naknadno", navodi policija.

Protiv dvojice su podnesene kaznene prijave zbog četiri teške krađe, tri dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, krivotvorenja isprave i izrade i nabavljanja oružja i sredstva namijenjenih izvršenju kaznenih djela.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene