Foto: PU Zagrebačka
Foto: PU Zagrebačka

Policija je uhitila dva muškarca (24 i 25) osumnjičene za iznudu 50 tisuća kuna te pokušaj podmetanja požara ispred kuće navodnog dužnika (56).


Sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016.godine do svibnja 2019. godine verbalno prijetio 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura. 

Vezani članci Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Incident u Gorskom kotaru: Policija tijekom postupanja ozlijedila stranog državljanina za kojeg vjeruju da je migrant Ilustracija (Foto: AFP) Splitski dileri u zatvoru zlostavljali zatvorenika: Ucjenjivali ga, tukli i prijetili da će mu silovati djevojku i sestru

Budući da nije uspio iznuditi novac, 24-godišnjak je u listopadu na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak. Tom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.