Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica maskiranih razbojnika, naoružanih vatrenim oružje, opljačkali su u srijedu oko 18.30 sati poslovnicu Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj ulici nakon čega su pobjegli.


U Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj ulici bilo je devet zaposlenih i jedan zaštitar, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj kazali su u četvrtak ujutro kako je trojac počinio razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage.

Tom je prilikom 53-godišnji zaštitar lakše ozlijeđen te mu je na licu mjesta pružena hitna medicinska pomoć.

Pljačka je trajala kratko, nekoliko minuta no u policiji ne žele otkrivati detalje kao niti potvrditi podatak da su razbojnici odnijeli više od 800 tisuća kuna, kako su prenijeli mediji.
"materijalna šteta je veća i još se utvrđuje", kazali su u PUZ-u.

O pljački poslovnice Zagrebačkog holdinga bit će riječi na konferenciji za mediji u 10 sati. Na području PU zagrebačke evidentirana su u utorak i srijedu čak 42 kaznena djela: razbojništvo, 12 teških krađa provaljivanjem, 12 krađa, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i 16 ostalih kaznenih djela.

Razbojnici su pomno planirali pljačku

Vezani članci Policija, ilustracija Dvojica razbojnika opljačkala banku u naselju Bašanija kod Umaga, u tijeku velika potraga Slika nije dostupna Zagreb: Opljačkan Centar za korisnike Zagrebačkoga holdinga u Vukovarskoj ulici

Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost, kazao je za Novu TV da su razbojnici pomno planirali pljačku.

"Za pretpostaviti je, a što se eto pokazalo, da počinitelji nisu slučajno navratili tamo, nego je ipak postojao određeni period izviđanja, planiranja, traženja slabih točaka i u onom trenutku kada su procijenili donijeli su odluku i ostvarili svoj naum", pojasnio je Marjanović.

Pljačkaši su, naime, igrali i na kartu da je u to vrijeme bila predaja dužnosti, odnosno policijska smjena po postajama. S ukradenim novcem pobjegli su u nepoznatom smjeru.

"Isključio bih varijantu početnika, to su neke iskusne zvjerke koje jednostavno dobro planiraju i imaju volju, odlučnost da tako nešto naprave", ocijenio je stručnjak za sigurnost.

Također, ističe i kako su u ovo doba godine pljačke češće jer je veće kolanje gotovine tako da razbojnici imaju znatno veći "ulov" nego primjerice u veljači.