Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brza reakcija

Policija otkrila neispravan autobus koji je trebao prevoziti učenike: "Vozni park je star, a vozila se loše održavaju"

Aktualno Galerija Miljenko Gočin, Sindikat hrvatskog vozača Miljenko Gočin, Sindikat hrvatskog vozača Foto: DNEVNIK.hr Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Održavanje autobusa - 2 Održavanje autobusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Održavanje autobusa - 1 Galerija 1/4 >>
Policija je redovnim pregledom otkrila neispravan autobus za prijevoz djece. Izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno je da autobus ima više nedostataka opasnih za vožnju.

Policija je otkrila neispravan autobus za prijevoz djece. Pregledom autobusa uočili su neispravnosti, posebice istrošene gume, te su autobus poslali na izvanredni tehnički pregled.

Njime je utvrđeno više tehničkih nedostataka opasnih za vožnju. Autobus je isključen iz prometa. Trebao je voziti djecu na ekskurziju. Srećom nije. Kazne za ovakvu vožnju kreću se od 500 do 3000 eura.

Uživo se s više informacija javio reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Brzo stigao odgovor Banožić pravomoćno kažnjen: Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio najveći stan u Zagrebu - poznato i koliku je kaznu dobio

"O tome opće ne treba razmišljati kakva bi to tragedija bila s obzirom da je riječ o ekskurziji i prijevozu djece. Policija kontinuirano prati autobuse, imaju akcije. Prošle godine su zaustavili oko dvije tisuće autobusa, nešto oko 110-112 bilo ih je tehnički neispravno, odnosno  - bili su opasni za vožnju", izvijestio je Margetić.

"S obzirom na probleme koji su dugo prisutni u cestovnom prijevozu u Republici Hrvatskoj čemu u prilog govori i činjenica o starosti voznog parka, ništa ne treba čuditi to da se vozila loše održavaju", rekao je Miljenko Gočin iz Sindikata hrvatskog vozača.

Na pitanje reportera koje su greške najčešće, Gočin je odgovorio: "Tu budu razni kvarovi, znači od samih nekih uređaja za kočenje, za zrak koji isto tako služe za kočenje, onda su tu gume i da ne govorim o upravljačkom sustavu koji često zna biti pun velikih luftova i sa kojima je nesigurno upravljati."

"Sama starost voznog parka upućuje na to da akcije moraju biti češće. Ovo ima i nekakvo gospodarsko značenje, jer prijevoznici da mogu vjerojatno bi kupovali novija vozila koja ne treba toliko održavati niti toliko puno novaca ulagati u njih. Znači da nešto ne štima dok se starost voznog parka povećava, a možete zamisliti što je onda s održavanjem", objasnio je Gočin. 

Pročitajte i ovo Venecija PRETJERANI TURIZAM Krhki grad u laguni: Venecija počinje probno naplaćivati ulaz turistima

"U svakom slučaju netko je tu neodgovoran. Onaj koji je poslao takav autobus da vozi bilo koga, a pogotovo djecu je neodgovoran. Prvenstveno prema sebi i prema tim ljudima i prema firmi koju zastupa, a i prema cijelom cestovnom prometu, jer to je zaista rizik", istaknuo je Gočin.

"Možemo još jedanput ponoviti, sreća je da je policija zaustavila i uočila nedostatke na ovom vozilu jer trebala su se prevoziti djeca i tko zna što bi se moglo dogoditi", zaključio je reporter.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene