Policija je objavila službene podatke o broju ljudi koji su prisustvovali jučerašnjem prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Splitu.

Galerija


"Okvirno je bilo 15.000 ljudi. Brojka je varirala, tako da je oko 19 sati bilo i do 19.000 ljudi, no okvirna brojka je 15.000", poručuju iz policije.

Vezani članci Prosvjed protiv istanbulske konvencije u Splitu (Foto: Sofija Preljvukić) "Našom voljom ste u Sabor ušli, našom voljom ćete iz njega i izaći. U petak vam je posljednja šansa" U Spitu se najavljuje prosvjed protiv Istanbulske konvencije (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Građanska inicijativa "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" poziva na prosvjed u Splitu

Policija je izbrojala oko 25 autobusa.

"Nismo radili posebnu analizu pravaca kretanja autobusa", kažu u policiji odgovarajući na pitanje novinara otkud su bili autobusi.

Pronađu li naknadnom analizom elemente prekršaja, postupat ćemo po proceduri, kazali su komentirajući uzvike "Za dom spremni" koji su se čuli s Rive.

Podsjetimo, nakon saborske rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije i dan uoči glasanja o usvajanju, u središtu Splita održan je još jedan prosvjed Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije.

Prema procjenama organizatora, na Rivi je u Splitu bilo 70.000 prosvjednika.