Policija je objavila službene podatke o broju ljudi koji su prisustvovali jučerašnjem prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Splitu.

Galerija


"Okvirno je bilo 15.000 ljudi. Brojka je varirala, tako da je oko 19 sati bilo i do 19.000 ljudi, no okvirna brojka je 15.000", poručuju iz policije.

Vezani članci Filip Zavadlav doveden u Zagreb Trostruko ubojstvo u Splitu: Djelatnici hitne na bolovanju, a uskoro će ispitati svjedoke Policija, ilustracija Rastrojeni muškarac u Splitu napao učenika osnovne škole, udario ga u glavu

Policija je izbrojala oko 25 autobusa.

"Nismo radili posebnu analizu pravaca kretanja autobusa", kažu u policiji odgovarajući na pitanje novinara otkud su bili autobusi.

Pronađu li naknadnom analizom elemente prekršaja, postupat ćemo po proceduri, kazali su komentirajući uzvike "Za dom spremni" koji su se čuli s Rive.

Podsjetimo, nakon saborske rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije i dan uoči glasanja o usvajanju, u središtu Splita održan je još jedan prosvjed Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije.

Prema procjenama organizatora, na Rivi je u Splitu bilo 70.000 prosvjednika.