Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kad piješ - ne vozi

Poznato koliko je sinoćnji rekorder napuhao: Drugoplasiranom neslavna titula pobjegla "za dlaku"

Aktualno Galerija Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Drobec, PU zagrebačka Tihomir Drobec, PU zagrebačka Foto: DNEVNIK.hr +0 Tihomir Drobec, PU zagrebačka i Ivana Kopčić Galerija 1/3 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić razgovarala je s Tihomirom Dropcom iz PU Zagrebačke koji je poručio da će policija nastaviti s pojačanim postupanjem i nadzorom povodom Martinja.

Tihomir Drobec iz PU Zagrebačke istaknuo je da je sinoć zabilježeno 85 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, 80 slučajeva nepropisne brzine, 50-ak slučajeva nekorištenja sigurnosnog pojasa, a 10-ak vozača vozilo je koristeći se mobitelom na nepropisan način, što je, napominje, velika brojka.

Opetovao je da su alkohol, brzina, pojas i mobitel četiri najveće ubojice u prometu, a osvrnuo se i na sinoćnji neslavni negativni rekord koji je pripao 33-godišnjaku. On je, naime, u krvi imao 2,33 promila. Drugo mjesto odnio je je 27-godišnjak koji je napuhao 2,1.

Odgovarajući na pitanje jesu li mobiteli postali opasni kao alkohol, odnosno njegova konzumacija prije vožnje, Drobac odgovara da je korištenje mobitela u vožnji na nepropisan način svakako opasno.

"Govorimo o distrakciji kod vozača tijekom upravljanja vozilom, a to doprinosi nastanku prometnih nesreća. Naravno, takve je prekršaje dosta teže dokazivati, ali danas postoje tehnike kojima se ipak može tome ući u trag", pojašnjava.

"Ono što stalno govorimo, ako konzumirate alkohol, ne upravljajte vozilima. Organizirajte si unaprijed prijevoz. Svaki je način bolji nego da pijani upravljate vozilom. Najteže je kad od nekog veselja nastane tragična posljedica", kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UPOZORENJE VOZAČIMA Martinje je bilo veselo: Alkohol, droga, vožnja s mobitelom, bez pojasa... policija ne staje s kontrolama

Pročitajte i ovo Tihomir Drobec, PU zagrebačka MARTINJE Večeras čašu u ruke, ali volan ne! Policija objavila gdje će biti pojačan nadzor

Dodao je i da čak iskusnim vozačima ne bi preporučio da popiju čašicu dvije. "To su laičke procjene koliko tko smije popiti, a koliko ne", kazaoje podsjetivši da je za mlade vozače ograničenje 0,0 promila u krvi.

Više o razgovoru reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Kopčić s Tihomirom Dropcom iz PU Zagrebačke možete pogledati u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene