Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSOBNI PODACI

Htio prodati felge pa ostao bez 10.000 kuna: Policija uputila opet važno upozorenje građanima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Brodsko-posavskoj policiji ponovno je prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare zbog čega upozoravaju građane da budu oprezni i ne daju svoje osobne podatke nepoznatim ljudima.

U ovom slučaju 30-godišnjak je u namjeri prodaje aluminijskih felgi putem društvene mreže kontaktirao nepoznatog kupca, koji mu je poslao poveznicu u koju je oštećeni 30-godišnjak upisao osobne podatke, broj kartice bankovnog računa i verifikacijski kod. Nepoznata osoba je iskoristila dostavljene podatke i umjesto da uplati novac za felge, s računa oštećenog je podigla iznos od 10.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 NA MARGINI Prevarantima su omiljena meta, a i društvo ih gleda kao teret: ''Oni su generacija koja još vjeruje institucijama, a masovno nasjedaju i najbližim rođacima''

Policijski službenici su od oštećenog zaprimili kaznenu prijavu, koju će uz posebno izvješće proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna serijski pljačkaš Uhićen muškarac koji je varao lakovjerne na kućnom pragu: Pljačkao u više hrvatskih gradova, ljudima "mijenjao" kune u eure, "provjeravao" nakit...

"Policijski službenici ponovno upozoravaju građane da pripaze na komunikaciju putem društvenih mreža, jer pojedinci nemaju dobre namjere, te čekaju priliku i razmišljaju o tome kako prevariti nekoga, stoga je važno zaštiti se i ne davati osobne podatke ili podatke o bankovnim karticama", objavila je brodsko-posavska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene