Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VLASNIŠTVO BISKUPIJE

U Zadru ukradeni dijelovi sa škrinje sv. Šime, policija moli građane za pomoć

Škrinja sv. Šimuna
Škrinja sv. Šimuna Foto: PU Zadarska/DNEVNIK.hr
Zadarska policija moli građane za pomoć u pronalasku fragmenta s vrijedne škrinje sv. Šimuna koja pripada Zadarskoj nadbiskupiji.

Policijska uprava zadarska je početkom prosinca ove godine provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa na štetu Zadarske nadbiskupije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeni su otuđeni dijelovi sa škrinje sv. Šime, fragmenti dva pozlaćena tordirana stupića s bazama i glavicama u obliku anđela, koje je osumnjičenik zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka na području grada Zadra.

Pročitajte i ovo Nepoznati muškarac poziv građanima Prepoznajete li osobu s fotografije? Mogla bi imati neke korisne informacije za policiju

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru je Kakav bezobrazluk u Zagrebu! Mladi Nijemac ušetao na fakultet, ukrao žensku torbicu pa iz nje iskoristio sve što je mogao

Nadalje, dio jednog stupića s bazom za sada nije pronađen te policija moli građane ukoliko imaju korisna saznanja, prepoznaju ili su pronašli takav predmet (cjelovit ili u dijelovima) da se jave na telefon 192, u najbližu policijsku postaju ili na e-mail zadarska@policija.hr .

Na fotografiji je prikazan cjeloviti stupić, a dio koji još uvijek nedostaje je naznačen crvenom bojom.

Škrinja sv. Šimuna Fragment stupića sa škrinje sv. Šimuna (Foto: PU Zadarska/DNEVNIK.hr)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene