Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brzi i žestoki

Potjera u Međimurju: 22-godišnjak bježao policiji, kad su ga uhvatili bilo je jasno i zbog čega

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Filmska potjera u Međimurju završila je privođenjem 22-godišnjaka koji je u ponedjeljak vozio pijan i kod sebe skrivao kokain.

Rutinska kontrola čakovečkih policajaca u Šenkovcu pretvorila se u ranojutarnju potjeru u ponedjeljak. Pokušaj zaustavljanja jednog vozača nije im uspio jer muškarac nije imao namjeru stati.

Umjesto toga pritisnuo je papučicu gasa i uputio se prema Čakovcu, a policajci su se dali u potjeru.

Vozač, kasnije se ispostavilo da je 22-godišnjak, se namjeravao zaustaviti na jednoj benzinskoj postaji, ali je zbog brzine udario bočnom stranom auta u rubni kamen, a potom i u betonsko-metalni koš za smeće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trojcu 30 dana zatvora Drama na granici: U Hrvatsku pokušali unijeti radioaktivne tvari, otkrio ih alarm

Nakon toga je nastavio juriti, no uskoro ga je sustigla policijska patrola. Iz PU međimurske navode da su mladića pod prisilom priveli u policijsku postaju radi daljnje istrage.

Alkotestiranjem utvrdili su da je mladić vozio pijan, s 1,55 g/kg alkohola u krvi. Tu nije bio kraj iznenađenjima jer je u njegovoj odjeći u plastičnoj vrećici pronađena i manja količina kokaina (17,55 grama) te digitalna vaga zbog zbog kojih je podnijeta kaznena prijava radi proizvodnje i prometovanja drogom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Objavila policija: U Varaždinu pronađeno tijelo muške osobe

22-godišnjaku je određen istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor, a zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama trpi sankcije. "Prekršajno je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 3290 eura, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci", napisali su iz PU međimurske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene