Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadnut SDP-ovac

Policija još traga za maskiranim muškarcem u Zadru: "Razlog može biti samo jedan"

Aktualno Galerija Policija u Zadru - 1 Policija u Zadru - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Policija u Zadru - 2 Policija u Zadru - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Zadar Zadar Foto: Dnevnik Nove TV +0 Maskirani napadač u Zadru Galerija 1/4 >>
Maskirani muškarac je u petak crnom tekućinom polio lokalnog SDP-ovca u Zadru. Dio smrdljive tekućine poprskao je i još neke SDP-ovce. Policija traži napadača.

Odjeven u crno od glave do pete, s crnom maskom na licu i tamnom bojom u kanti. Usred dana, u središtu grada, nepoznati muškarac napravio je incident.

"Jučer, prije samog skupa "Dostojanstvo" u gradu Zadru, prišla je meni nepoznata osoba i zalila me s nekim kemikalijama. Ne znam o čemu se radi, ali ne radi se samo o vodi ili boji", komentirao je predsjednik GO SDP-a Zadar, Daniel Radeta.

Tekućina je završila i na odjeći onih koji su mu bili u blizini. Iz policije kratko poručuju da tragaju za počiniteljem, kriminalističko istraživanje traje. Stranački skup policiji nije bio prijavljen jer se održavao u zatvorenom, u obližnjoj Kneževoj palači, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Pročitajte i ovo Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

Zadrani su zgroženi situacijom. "Ne postoji druga riječ nego divljaštvo", rekla je Smilja, dok je Maja dodala: "Ne osjećam se sigurno, jer netko će izmisliti razlog da sutra to napravi nekom drugom, iz bilo kojeg razloga, ne sviđa mu se moj osmijeh. Treba ga pronaći, i mislim da za to treba odgovarati".

Radeta pak tvrdi da slične stvari prolazi svaki dan, posljednja dva mjeseca. 

"Razlog može biti samo jedan, to je ustaški vojnik koji se nalazi na Bulevaru, ja sam zatražio da se makne iz javnog prostora", uvjeren je Radeta.

Pročitajte i ovo Hrvatska vaterpolo reprezentacija Dnevnik Nove TV pita Hoće li hrvatski vaterpolisti osvojiti i olimijsko zlato? Pogledajte rezultate ankete Dnevnika Nove TV

Inače, grafit je na tom mjestu na Bulevaru od 2017. godine. Nacrtala ga je navijačka skupina. Nedavno je nepoznat netko grb precrtao srcem. No, ubrzo je na grafit vraćen grb koji je za SDP-ovce sporan i zbog kojega u Gradskom vijeću ne dižu ruke za proračun.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene