Glasnogovornica zadarske policije potvrdila je Dnevniku Nove TV da policija, u suradnji s nadležnim službama, provodi izvide zbog onečišćenja rijeke Zrmanje.

Galerija


Po nalogu Državnog inspektorata, Hrvatske vode danas postavljaju upijajuće brane. Čisti se i okolni šaš zagađen mazutom.

Vezani članci Rijeka Zrmanja - 2 Ekocid na Zrmanji: Tko će odgovarati za mazut koji sa svakom jačom kišom onečisti rijeku? Andrija Mikulić, glavni državni inspektor Glavni državni inspektor o zagađenju Zrmanje: "Moji inspektori su istog trena izašli na teren"

Državni inspektorat tvrdi da ni u jednom trenutku nije došlo do uginuća životinja, te da u pitanje nije dovedena zdravstvena ispravnost vode u Zadarskoj županiji.

"Mi smo došli u kontrolu izvršenja našeg rješenja naše inspektorice u kojem je utvrđeno da Hrvatske vode provode to rješenje", rekla je Iva Dunatov iz Područnog ureda Državnog inspektorata u Zadru.

Također, dodala je Dunatov, u rješenju je utvrđeno da su Hrvatske vode "odradile raspršivanje disperzijskim sredstvima te upijajućim tkaninama i upijajućim branama kako se sada u postupku onečišćenja ne bi ta onečišćena tvar spuštala nizvodno".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr