Policija, ilustracija - 2
Policija, ilustracija - 2 Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Policija u Varaždinu će u subotu 24. srpnja od 9 do 13 sati provoditi preventivno-represivnu akciju "Ne ostavljajte djecu samu u vozilima".


Varaždinska policija javila je kako će, s obzirom na predstojeće visoke temperature i sprječavanje neželjenih događaja, provoditi preventivnu akciju kako bi informirali i senzibilizirali roditelje o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu. Žele i promicati odgovorno ponašanje i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Vezani članci Pripreme za popis stanovništva - 5 Operira sve više lažnih popisivača: Varalice pokrale 92-godišnjeg Riječanina, policija poslala važno upozorenje Demografska slika Vukovara - 3 Iako Slavonija bilježi demografski potop, u Vukovaru se vide pomaci: "Povukli smo poticaje, što je bio velik vjetar u leđa"

Preventivna akcija provodit će se ispred trgovačkih centara na području Varaždina i to:

- Trgovački centar Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati
- Lidl (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kaufland (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati
- TC Plodine i TC Lidl (Gospodarska ul.) od 11 do 12 sati
- TC Lumini (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec) od 12 do 13 sati.

U navedenoj preventivnoj akciji policijski službenici pristupit će osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihova dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak "Ne ostavljajte djecu samu u vozilima".