Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac

Na obali derivacijskog kanala HE Varaždin 13-godišnjak je pao u Dravu. Prijateljica je pozvala policiju te su ga uspjeli izvući.


U srijedu u 20:06 PU varaždinska zaprimila je dojavu da se 14-godišnja djevojčica nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode.

Policija je uputila djevojčicu koja ih je nazvala da "mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja s ciljem da ih što prije uoče i počnu spašavanje" te su joj dali upute da se dječak pokuša držati za neki predmet.

U 20:15 nadležne službe stigle su na mjesto događaja. "Oni uočavaju kako se dječak u vodi drži za konop, odnosno špagu koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali", naveli su iz policije.

Jedan policajac se spustio niz kosinu asfaltnog nasipa, dok ga je drugi policajac osiguravao rukama te je izvukao dječaka iz vode. Nakon što su ga izvukli, pokrili su ga vlastitom odjećom da se ugrije do dolaska medicinske ekipe. Zavod za hitnu medicinu preuzeo je pothlađenog dječaka te je odveden u varaždinsku bolnicu. O događaju je obaviještena dječakova majka, koja je preuzela daljnju skrb o njemu.

Policija, ilustracija Centar za socijalnu skrb u Splitu ispituje stravičan slučaj pokušaja utapanja djeteta

Policija, ilustracija Tragedija na Drini: Ronioci pronašli tijelo 9-godišnjaka čiji je nestanak prijavljen jučer

"Obavljenim razgovorima utvrđeno je da su djevojčice zajedno s 13-godišnjakom oko 20 sati šetale po nasipu. U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala ugledali kako pas nepoznatog vlasnika trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala", objasnili su iz policije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju