Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA MONSTRUOZNOG ČINA

Centar za socijalnu skrb u Splitu ispituje stravičan slučaj pokušaja utapanja djeteta

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Provjereno
Trideset dvogodišnji muškarac, otac šestomjesečne djevojčice koja je sinoć dovezena u splitski KBC zbog posljedica utapanja, još je na kriminalističkoj obradi u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, a u slučaj se uključio i Centar za socijalnu skrb.

Sinoć oko 20 sati majka je dovela dijete na Hitnu medicinsku pomoć u Split. Nakon pregleda i pružene liječničke pomoći dijete je, iako nije bilo životno ugroženo, smješteno na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja, a liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Policija je tada otišla na adresu prebivališta, a otac djeteta, kad ih je ugledao, dao se u bijeg po vrletima Klisa.

Odmah je organizirana potjera za njim na području Klisa i Solina, a kako je za Hinu rekla policijska glasnogovornica Antonela Lolić, u njoj je sudjelovalo sedamdesetak policajaca.

Pročitajte i ovo Policija traga za muškarcem u Klisu - 2 BIO U BIJEGU FOTO Policija uspješno okončala višesatnu potragu: Pronađen muškarac za kojeg se sumnja da je htio utopiti dijete

Opsežna potraga dala je rezultat oko 22 sata, kada je na području Klisa osumnjičeni  pronađen te je, iako se opirao, uhićen i priveden u policiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KREĆU IZVIDI Nakon objave potresne priče o majci - žrtvi zlostavljanja, pokrenut je izvanredni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Splitu

Policija i dalje obavlja izvide vezane uz taj slučaj, rekla je Lolić, a uskoro bi trebala početi i pretraga pokretnina i nekretnina kojima se uhićeni muškarac služio.

Još se ne znaju rezultati testiranja na drogu i alkohol. Lolić je rekla da je policija sinoć o svemu izvijestila i Centar za socijalnu skrb.

Neslužbeno se doznaje da je je osumnjičeni od prije poznat policiji, uglavnom zbog zloporabe opojnih droga, no što se tiče nasilja u obitelji, do sada u toj obitelji nije bilo policijskog postupanja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene