Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Nova tragedija na granici: Utopile se još dvije osobe u Mrežnici

Još dvije osobe izgubile su život utopivši se u rijeci Mrežnici, jedna na području općine Barilović, a druga na ogulinskom području. Riječ je o državljanima Gambije i Senegala koji su pokušali preko teritorija Hrvatske pronaći put do boljeg života, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Karlovački policajci tijekom pretraživanja Mrežnice pronašli su dva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića iz općine Barilović i drugo na području Donjih Dubrava u Ogulinu.

Policija je zaprimila dojavu nepoznate osobe u subotu navečer koja je zatražila pomoć jer se jedna osoba utopila. "Dolaskom na mjesto događaja, policajci su pronašli osam stranih državljana, a s obzirom na to da je jedan od njih bio u lošem zdravstvenom stanju, pružena mu je liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi", izvijestili su iz PU karlovačke.

Nakon liječničke obrade, dodaju iz policije, osoba je dovedena u službene prostorije gdje su se nalazili i ostali strani državljani zbog utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Damir Butina Krijumčar bez vozačke Filmska potjera na D1, policija pucala u zrak: Nakon 20 minuta bježanja zabio se u dva policijska automobila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna filmska potjera Nakon provjere pokušali pobjeći: Policija uhitila dvojicu državljana Srbije zbog prevoženja ilegalnih imigranata

"Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje'', objavila je policija koja i tvrdi da je ''prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene