Pokraj Petrinje, u naselju Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu. Dosad ih ima više od 10, a najveća je širine 20 metara.

Galerija


Nakon razornog potresa, u naselju Mečenčani pokraj Petrinje, stvaraju se goleme rupe u tlu. Rupe se šire iz sata u sat. Jedna rupa širine je oko 20 metara, a dubine najmanje pet metara do vode. No to nije jedina rupa u selu, ima ih još 9.

Vezani članci Petrinja nakon potresa Nema posla za lokalne tvrtke na rušenju zgrada u devastiranoj Banovini: "Ruše svi iz Hrvatske osim domaćih ljudi" Gradnja Centra novog života - 2 Hoće li Petrinja moći raditi, a ne samo preživljavati? Punom parom se radi na stambeno-poduzetničkom naselju

Stjepan Cvitkušić iz Mečečana kaže kako se rupa od ponoći proširila po dužini pet metara, a u širini metar i pol i s druge strane dva metra.

"Pojavile su se još četiri rupe, manjeg promjera, ali i ova velika je bila manjeg promjera pa se proširila. To je sve blizu kuća i narod strahuje. U svakom trenutku nečija kuća može propasti. Imamo već dvije kuće iz kojih su se stanovnici morali odseliti.

Dolaze stalno stručnjaci, no imamo i drugih problema zbog potresa. Renoviramo i obnavljamo. Ne može se svatko naći u situaciji da s njima razgovara. Nikakve prave informacije nemamo osim od vas medija, preko televizije.

Jedni kažu da zatrpamo, drugi kažu da pratimo situaciju. Mogu reći da loše spavamo, od kada se to pojavilo pored naših kuća, još gore od potresa. Kako ćemo izdržati, ja ne znam", rekao je Cvitkušić.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr