Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pojeo 64 hot-dogova i pobjedio u natjecanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natjecanje u jedenju 'hot-doga' na Coney Islandu kraj New Yorka, koje se po tradiciji održava na Dan nezavisnosti 4. srpnja još od od 1916. godine, jučer je odlučeno tek u 'pripetavanju' u kojem je Joey Chestnut nadmašio nekad nepobjedivog Takeru Kobayashija.

U 10-minuta glavnog dijela natjecanja, Chestnut i Kobayashi pojeli su po 59 'hot-dogova', a potom u pripetavanju svaki po pet, pri čemu je Chestnut bio brži. S pojedena 64 'hot-doga', nakon natjecanja su obojica djelovali 'krcato do vrha', javila je Fox TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čini se lako, ali... Možete li pronaći riječ "DOG" na ovoj fotografiji? Mnogi su izgubili živce Slika nije dostupna Amerikanac srušio svjetski rekord u jedenju hot dogova

Kobayashi se nadao vraćanju titule koju je osvajao od 2000. do 2006., da bi je izgubio tek prošle godine sa zaostatkom od tri 'hot doga'.

Tisuće ljudi okupilo se na Coney Islandu za 4. srpnja da bi gledalo borbu 20 specijalista u brzinskom gutanju peciva s hrenovkom.

Vrijeme natjecanja skraćeno je s 12 na 10 minuta, nakon što je otkriveno da je prvo natjecanje 1916. trajalo 10 minuta.

>> U 12 minuta pojeo 66 hot-dogova

Prošlogodišnji pobjednik Chestnut poveo je od početka, vodeći u jednom trenutku s 14-11 pred Kobayashijem, koji je pao na treće mjesto, no u završnici se vratio i suci su na temelju foto-finiša zaključili da je rezultat izjednačen.

Richard Shea, jedna od osnivača Međunarodne federacije natjecateljskog jedenja (IFCE), rekao je kako je to prvi puta po njegovu sjećanju da je natecanje ušlo u produžetak.

Chestnut, težak 95 kg, nakon pobjede nad 58 kg teškim Kobayashijem i osvajanja 10.000 dolara, nije bio previše razmetljiv. "Bilo je ludo. Ja sam samo običan frajer koji jede hot-dog 4. srpnja", izjavio je.

Rekao je da je bio mentalno spreman za 70 'hot-dogova', ali ga je tijelo usporavalo u natjecanju, nije htjelo dovoljno brzo gutati.

Prema dr. Marcu Siegelu, profesoru Medicinskog fakulteta u New Yorku "hot-dog je krajnje nezdrav, posebno kada se jede u većim količinama. Krajnje su prerađeni, puni kolesterola i preslani."

"Jedan je loš za vas, pet je puno gore a 50 užasno", dodao je. Kobayashija to nije zasmetalo da najavi borbu za titulu i iduće godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene