Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena imovinska kartica

Novi član HDZ-a i najbogatiji premijerkin suradnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević otkrio nam je zašto se učlanio u HDZ.

'Nikad nisam bio član niti jedne stranke. S obzirom na poziciju koja mi je ponuđena i koju sam prihvatio, smtrao sam da je u redu da postanem i član stranke. Nikakvog ultimatuma nije bilo. Nikada nisam funkcionirao s figom u džepu pa je bilo logično prihvatiti poziv koji je došao iz HDZ-a. Moja stajališta oduvijek su i bila demokršćanska', Rekao nam je Milošević, koji se u stranku učlanio od datuma imenovanja na poziciju potpredsjednika Vlade za investicije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Glavni premijerkin čovjek za gospodarski oporavak, potpredsjednik za investicije svoju je zakonsku obvezu objave imovinske kartice izvršio u zadnji trenutak. Na Miloševićevu se karticu moralo pričekati jer je poduzetnik zbog zakonskih odredbi morao svoje vlasničke udjele u brojnim tvrtkama prebaciti na druge osobe.

Sva upravljačka prava Milošević je prebacio na povjerenika posebnim ugovorom 10-og siječnja ove godine.

U imovinskoj kartici potpredsjednika za investicije stoji kako je po zanimanju liječnik, te se navodi kako je član HDZ-a. Prijavio je plaću od 18 255, 14 kuna. Među podacima navodi se i kako je u Pastoru gdje je bio predsjednik Uprave godišnje zarađivao 109 894, 33 kn

Zarađivao je i kroz članstva u Upravama brojnih poslovnih subjekata poput Jadran kapitala, Pastor Grupe, Ilifea, Logističko središte, Intermodalna logistika, Sigma stan d.o.o. te i Vaccine d.o.o.

Supruga Miloševića godišnje zaradi 159. 934 kuna

Milošević je osim u Pastoru prijavio i u Jadran kapitalu od 24 990, 03 kn godišnje. Premijerkin je glavni suradnik prijavio i imovinu supruge - godišnje netto zaradi 159 934 kune.

Potpredsjednik za investicije trebat će pomno pratiti i tečaj švicarca - supruga mu do 2038. treba otplaćivati kredit u toj valuti od 194 400 CHF. Do 2018-e bračni par Milošević će vraćati i kredit od 250 tisuća eura.

Milošević je pod nekretninama naveo 14 stanova, jedan neuređeni tavanski prostor, apartman i poslovni prostor. Ukupna vrijednost ovih nekretnina iznosi oko 19 milijuna kuna.

Milošević posjeduje 33 posto poslovnih udjela u tvrtki iVaccine d.o.o., dok mu supruga ima 25 posto u tvrtki I-MED d.o.o.

Ministrica financija prijavila stan, kuću i dionice

Ministrica pravosuđa Martina Dalić svoju je imovinu prijavila 25. siječnja. Dalić, inače magistra znanosti, prijavila je plaću od 18.081,83 kuna.

Pod nekretninama je navela stan u zagrebu od 140 metara kvadratnih, čija je suvlasnica. Pod imovinom bračnog druga nalazi se kuća u Petrčanima od 240 kvadrata s okućnicom od 520 kvadrata.

Vrijednost zagrebačkog stana iznosi 2.175.000,00 kuna, a kuće u Petrčanima 2.960.000,00 kuna. Ministrica Dalić posjeduje dionice pet trgovačkih društava, točnije, dionice HT-a, Ericssona Nikola Tesla, Dalekovoda, Privredne banke i Atlantic grupe.

Ukupna nominalna vrijednost navedenih dionica iznosi 73.470 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene