Ministar obrane Damir Krstičević burno je reagirao na poklon iz redova SDP-ovih zastupnika na aktualnom prijepodnevu u Saboru. Kad je njemu i premijeru Plenkoviću Franko Vidović poklonio, kako je rekao, "jedine avione koje će vidjeti", ministar je naprosto eksplodirao. Incident je iz pravog kuta snimila i kamera Dnevnika Nove TV.

Galerija


"Meni ćeš uručivati? Sebi to uruči stari moj, sebi to uruči", rekao je vidno bijesan ministar obrane Damir Krstičević, nakon što mu je Franko Vidović (SDP) uručio maketu američkog zrakoplova F-15E Strike Eagle. Ministar je zapravo istrgnuo Vidovićev poklon iz ruke i tresnuo njime o pod u bijesu.

Vezani članci Blaženka Divjak Završena rasprava o ministrici Divjak, SDP-ovka priznala: "Vjerojatno će vam biti izglasano povjerenje, shvatite ovo kao posljednje upozorenje..." Damir Krstičević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Krstičević predlaže osnivanje međuresornog povjerenstva za nabavu aviona: "U pitanju je ogroman novac"

Premijer i predsjednik Sabora morali su smirivati ministra Krstičevića, a nešto mu je došapnula i kolegica ministrica vanjskih poslova Marija Burić Pejčinović.

Čitav incident snimile su kamere Saborske TV, no kamera Dnevnika Nove TV snimila ga je iz ponajboljeg kuta, iz kojeg se može posve jasno vidjeti izraz ministrovog lica na Vidovićevu gestu, ali i čuti što mu je ministar poručio.

Premijer Plenković dobio je veću maketu, onu aviona F-14D Super Tomcat i njega je poklon pak zabavio pa ga je razgledavao neko vrijeme, prije nego što ga je odložio ispred sebe.

Pogledajte snimku iz kuta naše kamere.