Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgoditak na lutriji

Pogledajte kako je Dalmatina promijenila živote mještana Vrgorca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putujući na jug prema Dubrovniku autocestom Dalmatina najdalje se može stići do Vrgorca. Tu autocesta prestaje, radovi nisu stigli dalje. Izlaz je izlaz otvoren početkom srpnja a doznajte kako je promijenio život ovog malog mjesta.


Autoceste Dalmatina dalje nema, Vrgorac je zadnji izlaz i otamo se dalje na jug prema Dubrovniku ide starim cestama. Promet u ovo doba godine je već oslabljen, ali čitavo ljeto kolone koje bi inače samo projurile prema Dubrovniku staju upravo ovdje.

Pročitajte i ovo Kako odabrati kućni internet? Pokrovitelj A1 Stabilnost na prvom mjestu: Kako odabrati kućni internet za bezbrižno surfanje, ali i binganje Detalji prometne nesreće - 4 ispali iz auta Detalji stravične nesreće na A1: U automobilu je bio i pas - pobjegao je, građani mole za pomoć

Život malog mjesta poprilično se promijenio. Spretniji su brzo krenuli u biznis poput štandova s voćem, a vlasniku vrgoračkog hotela izlaz autoceste došao je kao glavni zgoditak na lutriji. 'Prvi sam na udaru, svi svraćaju i ja sam zadovoljan', kazao je Zvonimir Pervan.

No, silaz s autoceste u grad Vrgorac vozače dovodi do zbunjujućeg raskrižja.Trebali bi za Dubrovnik odmah skrenuti desno, ali oni to ne znaju pa se gube po mjestu tražeći put.

'Tamo je križanje, a znaka nema. Pokazivali su nam skreni tamo, ovamo...  Sat vremena smo kružili.', kazao je bijesni francuski turist.

Na testu su i strani jezici. Mještani se snalaze rukama i nogama ne bi li turistima objasnili gdje trebaju ići.

A hoće li uskoro biti novca za dovršenje autoceste do Ploča? Vrgorčani vjeruju da će i sljedeće ljeto oni biti zadnji izlaz. I već se spremaju za svoj dio turističkog kolača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene