Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIZUALNI IDENTITET

Pogledajte kako će izgledati bivša ruska banka čijim se preuzimanjem hvalio Plenković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je vizualni identitet i logotip buduće Nove hrvatske banke, koji će se koristiti do završetka integracije u Hrvatsku poštansku banku (HPB), čije se trajanje okvirno procjenjuje na oko godinu dana.

Vizualni identitet i logotip odražavaju novi početak i dodatno naglašavaju povezanost s HPB Grupom, ističe se u HPB-ovu priopćenju u kojem podsjećaju da je Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio odluku o pokretanju postupka sanacije banke Sberbank d.d. Zagreb, a sanacija je provedena prodajom te je HPB postala novi vlasnik banke Sberbank d.d.

Pritom su sve 615.623 dionice, koje predstavljaju 100 posto temeljnog kapitala, prenesene na HPB te je banka dobila sufiks "- u sanaciji", navodi se u priopćenju.

Odmah nakon što je HPB preuzeo 100-postotni udio, pokrenut je pripremni proces rebrendiranja i javnosti je predstavljeno buduće ime banke - Nova hrvatska banka. Kompletna kreativna rješenja su u izradi te se pripremaju koraci za početak njihove primjene nakon završetka sanacije.

Iz HPB-a napominju da će se novo ime i vizualni identitet buduće Nove hrvatske banke koristiti do završetka integracije u HPB, što predstavlja proces čije se trajanje okvirno procjenjuje na oko godinu dana.

Međutim, zbog priprema za uvođenje eura, koje se upravo odvijaju u obje banke, očekivano pripajanje stečene buduće pravne osobe Nova hrvatska banka d.d., a zbog složenosti procesa, planirano je nakon službenog usvajanja eurovalute.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAČANJE POZICIJE Otkriveno novo ime Sberbanka Hrvatska: Oglasila se Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
Pročitajte i ovo Andrej Plenković ŠTEDIŠE MOGU BITI MIRNI Plenković: ''Nema potrebe da više itko podiže sredstva jer Sberbank je sada dio HPB-a''

Navode i da se održavanje skupštine dioničara očekuje u roku od mjesec dana, nakon čega bi banka trebala i formalno promijeniti naziv u Nova hrvatska banka d.d. te nastaviti djelovati kao zasebna pravna osoba unutar HPB Grupe.

U međuvremenu se u poslovanju banke situacija normalizirala te se s klijentima online i u poslovnicama posluje redovno i bez zastoja, zaključuje se u priopćenju.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene