Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako preuzeti tablice

Detaljno izvješće: Provjerite koliko i kome duguje Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna uprava Agrokora objavila je opsežan popis svih dugovanja Agrokora koji sadrži priznate i osporene tražbine, izlučna i razlučna prava, zahtjeve za osiguranje sredstava, prijave tražbina predane nakon roka te tražbine u odnosu na društva nad kojima nije otvoren postupak izvanredne uprave.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u četvrtak predstavlja listu tražbina Agrokora.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Održano ročište Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

Iz Izvanredne uprave Agrokora poručuju kako je više od 12.600 tražbina zaprimljeno do zatvaranja obrade, a prijavilo ih je oko 5700 pojedinačnih vjerovnika, od kojih su neki podnijeli nekoliko prijava na više različitih društava unutar koncerna Agrokor.

Prijavljene 504 milijarde tražbina

Vjerovnici su prijavili ukupno 504 milijarde kuna tražbina, od čega se najveći dio u iznosu od 446,2 milijarde kuna odnosi na tražbine sudužnika (jamstva) te zahtjeve za osiguranjem sredstava, jamstva/sudužništva te regresna prava za mjenice i cesije koje su evidentirane i nemaju pravo glasa.

Ukupno je priznato i osporeno 57,7 milijardi kuna. Vrijednost ukupno priznatih tražbina je 41,2 milijarde kuna. Od navedenog iznosa, pravo glasa trenutno ostvaruju vjerovnici s 29,6 milijardi kuna potraživanja, budući da pravo glasa nemaju povezane osobe nad kojima se provodi postupak izvanredne uprave.

Osporeno je 1102 tražbina, u cijelosti ili djelomično, čija je ukupna vrijednost 16,5 milijarde kuna. 139 tražbina prijavljeno je nakon isteka roka za prijave; one su predane Sudu s prijedlogom da se odbace kao nepravodobne.

U  procesu prijave tražbina sudjelovalo je više od 150 zaposlenika Agrokora.

Vjerovnicima je omogućen uvid u prijave tražbine drugih vjerovnika i svu priloženu dokumentaciju te imaju pravo osporiti tražbine drugih vjerovnika u roku od 8 dana od dana objave tablica na e-oglasnoj ploči Suda.

9000 vjerovnika nije prijavilo tražbine

Na temelju interne analize oko 9000 vjerovnika nije prijavilo tražbine u iznosu od oko 850 milijuna kuna. Od ukupnog broja prijavljenih i obrađenih tražbina, 10.200 prijava (92%) odnosi se na 20 najvećih društava. Konzum d.d. zaprimio je oko 16% ukupno prijavljenih tražbina, dok je drugi po veličini Tisak d.d. zaprimio oko 8%. Agrokor d.d. obradio je 466 pojedinačnih tražbina, od kojih su većina za primljene kredite i izdane obveznice i komercijalne zapise. Ostatak prijava tražbina prijavljen je na preostalih 56 društava u grupaciji Agrokor.

Pretraživanje putem e-oglasne ploče

Tablice potraživanja moguće je pretraživati putem stranica e-oglasne ploče Ministarstva pravosuđa. Potrebno je u tražilicu upisati ime kompanije ili Agrokorov OIB (05937759187).

Nakon toga na računalo se može preuzeti tablica prijava tražbina Agrokora.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene