Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom pun smeća

Kaznena prijava protiv vlasnika stana iz kojeg je buknuo požar na splitskom Trsteniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i Općinsko državno odvjetništvo završili su kriminalističko istraživanje i podnijeli kaznenu prijavu protiv vlasnika stana u kojem je u nedjelju izbio požar u kojem su ozlijeđena četiri vatrogasca.

"Protiv muškarca (47) podnesena je kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", izvijestili su u splitskoj policiji.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Rezime je to velikog požara koji je u nedjelju buknuo u stanu u Papandopulovoj ulici u Splitu. Gorjelo je još nekoliko stanova, a četiri su vatrogasca ozlijeđena.

Policija je tek u utorak završila s očevidom koji je započeo u ponedjeljak ujutro. Očevid je pokazao da je korisnik stana očito zaboravio iz struje isključiti električno kuhalo, pa se u jednom trenutku razbuktala vatra na štednjaku i ubrzo se proširila prvo na viseće ormare u kuhinji, a zatim velikom brzinom i na ostatak stana.

Požar je bio dugotrajan i jak zato što se u stanu nalazila velika količina raznog otpada, među kojim je najviše bilo plastičnih boca, ali i automobilskih guma te raznih zapaljivih tekućina. Da je temperatura u stanu bila visoka, pokazuje i podatak da se vatrogascima tijekom gašenja topila oprema te je njih pet završilo s lakšim tjelesnim ozljedama, a jednoj je stanarki bila ozlijeđena glava.

Požar je bio aktivan punih osam sati, gasio ga je 41 vatrogasac sa 15 vozila iz Splita. Neki od vatrogasaca s više desetljetnim iskustvom kažu da nisu bili na težem ''terenu'' u stambenoj zgradi. U stanu je temperatura na mahove rasla i do tisuću stupnjeva pa su se vatrogasci stalno trebali izmjenjivati u gašenju kako ne bi, usprkos kvalitetnim zaštitnim odijelima, došlo do opekotina.

Desetak vlasnika stanova prijavilo štetu što od vatre, što od dima, ali i vode kojom je gašen požar. Dio stanara napustio je svoje stanove ne samo zbog štete koju su pretrpjeli već i zato što nisu imali struje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene