Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petorica zastupnika HSS-a smijenilo je danas Marijanu Petir s dužnosti predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika, a na to su mjesto imenovali Stanka Grčića.


Potpredsjednik Kluba Zdravko Kelić nakon sjednice je izvijestio da su na sjednici bili svi HSS-ovci osim Marijane Petir te da su nazočni jednoglasno odlučili o njezinoj smjeni. Objasnio je da Klub pod starom predsjednicom ‘nije radio kako je bilo zamišljeno na početku’. Zbog toga je, kaže, izmijenjen Pravilnik Kluba, što bi mu trebalo osigurati kvalitetniji rad.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Znamo da je radila jako puno u korist HSS-a' Slika nije dostupna Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

>> Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

Predsjednik stranke Josip Friščić kazao je, pak, kako današnja smjena nema veze s disciplinskim postupkom koji se protiv zastupnice vodi pred stranačkim Časnim sudom. Odbacio je tumačenja da se odrekao Marijane Petir, ističući kako zastupnica ‘mora početi funkcionirati kao dio stranke, a ne kao stranka u stranci’. Disciplinski postupak protiv Marijane Petir pokrenulo je Predsjedništvo HSS-a, jer je zastupnica javno izrazila neslaganje s odlukom tog tijela kojom se HSS u vladi odrekao resora poljoprivrede. (Hina)