Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena s mjesta predsjednice Kluba HSS-a

'Pod starom predsjednicom nismo radili kako je zamišljeno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica zastupnika HSS-a smijenilo je danas Marijanu Petir s dužnosti predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika, a na to su mjesto imenovali Stanka Grčića.

Potpredsjednik Kluba Zdravko Kelić nakon sjednice je izvijestio da su na sjednici bili svi HSS-ovci osim Marijane Petir te da su nazočni jednoglasno odlučili o njezinoj smjeni. Objasnio je da Klub pod starom predsjednicom ‘nije radio kako je bilo zamišljeno na početku’. Zbog toga je, kaže, izmijenjen Pravilnik Kluba, što bi mu trebalo osigurati kvalitetniji rad.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Slika nije dostupna Podržali Petir 'Znamo da je radila jako puno u korist HSS-a'

>> Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

Predsjednik stranke Josip Friščić kazao je, pak, kako današnja smjena nema veze s disciplinskim postupkom koji se protiv zastupnice vodi pred stranačkim Časnim sudom. Odbacio je tumačenja da se odrekao Marijane Petir, ističući kako zastupnica ‘mora početi funkcionirati kao dio stranke, a ne kao stranka u stranci’. Disciplinski postupak protiv Marijane Petir pokrenulo je Predsjedništvo HSS-a, jer je zastupnica javno izrazila neslaganje s odlukom tog tijela kojom se HSS u vladi odrekao resora poljoprivrede. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene