Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSS suspendirao Petir

Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marijana Petir, potpredsjednica HSS-a i predsjednica zastupničkog kluba proteklu subotu suspendirana je nakon javnog iznošenja stava da se HSS nije trebao odreći resora poljoprivrede u Vladi Jadranske Kosor.

Za suspendiranje Petir glasala je većina u predsjedništvu, a povod je bio intervju koji je Petir protekli tjedan dala Novom listu, neslužbeno saznaje isti list. Jedan od članova predsjeništva svoj je stav objasnio činjenicom da su pitanja u intervjuu s Petir bila korektna, samo ih je ona iskoristila za napad na ministra Pankretića. 

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Slika nije dostupna Podržali Petir 'Znamo da je radila jako puno u korist HSS-a'

Predsjednik HSS-a Josip Friščić potvrdio je danas da je Predsjedništvo stranke pokrenulo disciplinski postupak protiv članice Predsjedništva i predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika Marijane Petir .'Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti članice Predsjedništva, zbog nepoštivanja statutarne odredbe koja govori da se neslaganje može izražavati na tijelima stranke prije donošenja odluke, a ne da se te odluke naknadno javno kritiziraju', rekao je Friščić.

Marijana Petir, koja danas nije željela davati izjave, zajedno je s još četiri člana predsjedništva stranke bila protiv toga da HSS ustupi resor poljoprivrede HDZ-u.

>> HSS se odrekao seljaka čim je zagustilo

Je li suspenzija Marijane Petir opravdana?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene