Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdanska okupljanja

Počinje pojačani nadzor taksija i dostavnih vozila: Policija posebno provjerava ove stvari

Dostavljači
Dostavljači Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Prometna policija u cijeloj zemlji od 12. do 17. prosinca provodi pojačan nadzor taksija i dostavnih vozila u prometu, s ciljem prevencije i suzbijanja prometnih prekršaja i nesreća.

U posljednje vrijeme primijećeno je da veći broj vozača dostavnih vozila, vozači mopeda, bicikala, električnih bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i sličnih prijevoznih sredstava te taksija učestalo i grubo krše prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama, izvijestili su iz policije.

Pročitajte i ovo Divlja svinja, ilustracija "Nevjesta je u šoku" Lešinu divlje svinje nabili mu na kolac pred kućom: "Ovo je prijetnja i provokacija!"

Također napominju i kako se u vrijeme adventa na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima u svim gradovima i većim naseljima održava velik broj kulturnih, zabavnih i drugih adventskih priredbi uz pružanje ugostiteljskih usluga i drugih primjerenih sadržaja na kojima se tijekom dana, a posebno u večernjim satima, okuplja velik broj građana.

Kako bi se spriječile moguće nesreće u prometu, od 12. do 17. prosinca policija će pojačano nadzirati vozače koji obavljaju dostavu na biciklima, električnim biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima, osobnim automobilima te vozače taksija.

Pročitajte i ovo Jurica Lovrinčević i Davor Filipović Novi skandal u Vladi Objavljena snimka razgovora u kojoj ministrov savjetnik dogovara iznudu novca: "Ako sje*e, neće nikad dobiti ništa"

Policija će u suradnji s predstavnicima jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave u užim centrima gradova posebno nadzirati prekršaje zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnim trakama, kao i nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila.

Nadzor će poglavito usmjeriti na:

  • vožnju nogostupima i površinama koje nisu namijenjene za vožnju te vrste vozila
  • vožnju bez svjetla na vozilu
  • vožnju bez reflektirajuće opreme
  • vožnju bez zaštitnih kaciga
  • vožnju bez važeće vozačke dozvole ili prije stjecanja prava na upravljanje
  • vožnju neregistriranih i tehnički nepregledanih vozila
  • vožnju pod utjecajem alkohola
  • nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu
  • nepropisno skretanje
  • nepropisno polukružno okretanje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Komentator Telegrapha "Putin je blizu zastrašujuće pobjede: Ako uspije u svom naumu, pada svjetski poredak kakav poznajemo"

Posebna pozornost usmjerit će se prema recidivistima za najteže prekršaje, kao i prema vozačima koji svojim neodgovornim ponašanjem u prometu i kršenjem prometnih propisa, izazivaju pozornost u javnosti: maloljetni vozači, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, stvaranje suvišne buke i proklizavanje kotača na javnim mjestima i trgovima, nelegalne cestovne utrke, skrivanje registarske pločice na mopedu, motociklu i osobnom vozilu, obavijestila je policija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene