Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 momčadi

Počeo Maraton lađa, sudjeluje 738 veslača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dolini Neretve događaj godine, u jubilarnoj utrci lađa, uz stazu dugu 22 kilometra uživa 50 tisuća gledatelja. Po običaju među njima je i brojna politička i društvena elita.

Ante Šprlje, direktor maratona lađa jutros je na posao stigao već u sedam sati, a pred njim je dugi dan. Ove godine u maratonu sudjeluju 40 momčadi, 32 iz Neretve, dva iz inozemstva, a šest iz ostatka Hrvatske. Prvi maraton održan je 1998. godine, a glavni problem tada je bilo pronaći lađu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Natjecalo se 40 lađa Maraton lađa: Pobijedili ‘Gusari’ iz Komina Slika nije dostupna Veslačka staza 22,5 km U Maratonu lađa sudjelovat će 40-ak ekipa

>> U Maratonu lađa sudjelovat će 40-ak ekipa

'Prve godine, mada je na Neretvi bilo svega šest lađa, dečki su izvukli iz mulja, iz vode, ronili; i napravili 18 ekipa u 18 lađa', rekao je Milenko Glasović, osnivač maratona. Maraton je za sve Neretvane nešto posebno. Maraton je počeo u 17 sati, nakon sat vremena momčadi u Opuzenu mogu promijeniti do šest veslača, a prve lađe na cilju se očekuju oko 19.30.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene