Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Rogotin' pobjednik 10. Maratona lađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lađarska ekipa Rogotina, iz istoimenog mjesta na ušću Neretve, pobjednik je ovogodišnjeg Maratona lađa Neretva 2007. Pobjedničkoj ekipi je pripao 27 kilograma težak veliki prijelazni štit kneza Domagoja.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Komina, kojoj je pripao mali štit kneza Domagoja, a treće mjesto i brončani štit osvojila je lađarska ekipa Donjani Donji iz općine Slivno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobijedili Kominci VIDEO Temperamentni Dalmatinci: Svađa i naguravanje na cilju Maratona lađa! Slika nije dostupna Ekipa Rogotina pobjedila na maratonu lađa

Na ovogodišnjem desetom Maratonu lađa Neretva 2007., koji se održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, nastupile su 33 lađarske ekipe.

Utrka je počela ispod mosta u Metkoviću, a veslalo se preko Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama na 22,5 kilometara dugoj veslačkoj stazi na rijeci Neretvi.

Neretvanski šporsko-rekreacijski spektakl pratilo je s obje obale Neretve oko 50.000 Neretvana i brojnih turista iz Dubrovačke i Makarske rivijere.

Početak Maratona lađa pratili su i predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader i dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić, a svečanom proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada nazočio je i izaslanik predsjednika RH general zbora Josip Lucić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene