Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popisivači na terenu

Što ako niste kući kada vam popisivač pozvoni? "Ostavljamo obavijest. Odredim vrijeme kad ću doći..."

Aktualno Galerija Klara, popisivačica stanovnika, i Dino Goleš - 1 Klara, popisivačica stanovnika, i Dino Goleš - 1 Foto: DNEVNIK.hr Klara, popisivačica stanovnika, i Dino Goleš - 2 Klara, popisivačica stanovnika, i Dino Goleš - 2 Foto: DNEVNIK.hr Klara, popisivačica stanovnika - 1 Klara, popisivačica stanovnika - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Klara, popisivačica stanovnika - 2 Galerija 1/4 >>
COVID potvrde danas su trebali i popisivači. Nakon dana odgode počelo je terensko popisivanje stanovništva. Dino Goleš provjerio je stanje na terenu i to u Osijeku. Odmah su uočili problem - nikog nema kod kuće.

Danas je počela druga faza popisivanja stanovništva. Popisivači su konačno izašli na teren. Dino Goleš pridružio se popisivačici Klari koja pokriva centar grada. Dugo je trebalo dok netko nije otvorio, bilo je 14 sati i neki su još uvijek bili na poslu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POPIS STANOVNIŠTVA 2021. Smanjio se broj Srba u Hrvatskoj, u Vukovaru će ostati bez prava na ćirilicu Slika nije dostupna PITANJE BUDUĆNOSTI Demografi: ''Broj stanovnika u Hrvatskoj nije najgora stvar, tek treba vidjeti dobnu strukturu, ona je posebno važna''

"Kada nema nikoga kod kuće, ostavljamo obavijest da smo danas bili kod njih. Ja odredim vrijeme kad ću doći kod njih i ako njima ne odgovara onda me samo nazovu na mobitel", objašnjava.

U jednom stanu također nije bilo nikoga, ali su ostavili kod što znači da su se samopopisali. "Tu šifru onda unosimo u aplikaciju, uđemo na adresu na kojoj je zgrada, unesemo šifru koju je kućanstvo ostavilo i to je to", navela je Klara.

U Osječko-baranjskoj županije popisao se svaki treći stanovnik. U zgradi koju su posjetili bile su svega dvije šifre, a 12 zaključanih vrata. Zato u drugoj zgradi, šifre su bile zaljepljene skoro na svim vratima.

Neki su od popisivačice tražili sve potrebne dokumente pa i COVID potvrdu.Nakon što završi popisivanje, rezultate ćemo čekati do kraja godine.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene