Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUMNJAJU U MOTIVE

POBUNA RADNIKA Najavljeni štrajkovi i javni prosvjedi ako HEP bude poslužio za financiranje otkupa Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ovdje se zapravo ne radi o nacionalnom interesu koji će spasiti Inu i neka druga poduzeća, već o utapanju zdravog HEP-ovog kapitala u crnu rupu zvanu holding", kazao je sindikalist Denis Geto.

Najavljenu kupnju MOL-ovih dionica u Ini Hrvatska bi navodno trebala pokriti prodajom 25-postotnog paketa dionica HEP-a. No, tome su se usprotivili radnici te državne tvrtke. Denis Geto, predsjednik sindikata TEHNOS, kazao je da će u slučaju prodaje radnici organizirati štrajk i javnu pobunu.

Pročitajte i ovo Zgrada HEP-a Uranio Božić HEP na plinu gubi milijune eura, ali bogato nagrađuje: Pogledajte koliko su novca podijelili zaposlenima Hrvoje Krešić Analiza Hrvoja Krešića Ministar Filipović i čelnik HEP-a nisu ništa znali, ostali prebacuju lopticu: " Najvažnije od svega će biti - čuti kome se prodavao jeftin plin"

"Iako je državni intervencionizam i danas prisutan nad HEP-om, ta tvrtka je ipak velikim dijelom nezavisna u realizaciji strateških ciljeva na tržištu.

TEHNOS će pozvati najširu javnost na otpor ovakvim neozbiljnim, instant rješenjima, poput trpanja društava HEP grupe u državni holding, a posebno bilo kojem obliku privatizacije. Da, i IPO je privatizacija, koliko god se njeni promotori pravili blesavima", kazao je Geto.

Usprotivio se i najavljenoj mogućnosti da se povratak Ine financira združivanjem državnih energetskih tvrtki u svojevrsni holding. "Ovdje se zapravo ne radi o nacionalnom interesu koji će spasiti Inu i neka druga poduzeća, već o utapanju zdravog HEP-ovog kapitala u crnu rupu zvanu holding, kako bi se lakše mogao izvući iz ruku javnosti i isporučiti u nečije privatne džepove", naveo je ovaj sindikalist za Novi list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene