Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ovdje se zapravo ne radi o nacionalnom interesu koji će spasiti Inu i neka druga poduzeća, već o utapanju zdravog HEP-ovog kapitala u crnu rupu zvanu holding", kazao je sindikalist Denis Geto.


Najavljenu kupnju MOL-ovih dionica u Ini Hrvatska bi navodno trebala pokriti prodajom 25-postotnog paketa dionica HEP-a. No, tome su se usprotivili radnici te državne tvrtke. Denis Geto, predsjednik sindikata TEHNOS, kazao je da će u slučaju prodaje radnici organizirati štrajk i javnu pobunu.

Vezani članci Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) HSU prijeti umirovljeničkim prosvjedima: "Svakog tjedna poslat ćemo pet autobusa Plenkoviću pod prozor" Slika nije dostupna MOST IMA PRIJEDLOG Kako Hrvatska može otkupiti dionice Ine bez privatizacije HEP-a

"Iako je državni intervencionizam i danas prisutan nad HEP-om, ta tvrtka je ipak velikim dijelom nezavisna u realizaciji strateških ciljeva na tržištu.

TEHNOS će pozvati najširu javnost na otpor ovakvim neozbiljnim, instant rješenjima, poput trpanja društava HEP grupe u državni holding, a posebno bilo kojem obliku privatizacije. Da, i IPO je privatizacija, koliko god se njeni promotori pravili blesavima", kazao je Geto.

Usprotivio se i najavljenoj mogućnosti da se povratak Ine financira združivanjem državnih energetskih tvrtki u svojevrsni holding. "Ovdje se zapravo ne radi o nacionalnom interesu koji će spasiti Inu i neka druga poduzeća, već o utapanju zdravog HEP-ovog kapitala u crnu rupu zvanu holding, kako bi se lakše mogao izvući iz ruku javnosti i isporučiti u nečije privatne džepove", naveo je ovaj sindikalist za Novi list.