Obavijesti Video Pretražite Navigacija
znanost može biti zabavna

Deficitarno zanimanje i dalje ima manjka studenata: "Treba im dati dobru opremu za rad i dobre plaće"

Da bi privukli što više budućih studenata, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu organizira zabavno-znanstveni program.

O matematici, računarstvu, geografiji, odnosno STEM području, učenici mogu učiti na zabavan način. Manifestacija se održava već sedmu godinu za redom, a cilj joj je promicati prirodne znanosti među najmlađom populacijom - kako bi te predmete zavoljeli, a ne od njih zazirali.

O zabavno-znanstvenom programu za Dnevnik Nove TV s reporterkom Srnom Bijuk razgovarao je dekan PMF-a Mirko Planinić.

"Mislim da smo dokazali da znanost doista može biti zabavna. Skupio se veliki broj ljudi. Tema ove godine je metastabilna stanja, to su ona nepredvidiva i kul. Tako da mislim da znanost može biti kul", rekao je.

Pročitajte i ovo Prosvjed studenata na PMF-u - 4 Obavezne od 3. siječnja Studenti PMF-a prosvjedovali zbog COVID potvrda: "Mi idemo racionalnom argumentacijom, ne kažemo da je Zemlja ravna ploča"

Pročitajte i ovo Krađa u Botaničkom vrtu (Foto: Botanički vrt PMF-a) otpilili kaktuse Iz Botaničkog vrta u Zagrebu ukrali kaktus od 8000 kn: "Što nisu odnijeli, uništili su"

Na fakultetu nedostaje studenata na nastavničkom smjeru. "Nastavničko zanimanje treba biti cijenjeno u društvu, treba im dati dobru opremu za rad i dobre plaće, a onda ćemo ih motivirati da to prenose mlađim naraštajima", dodao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene