Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavezne od 3. siječnja

Studenti PMF-a prosvjedovali zbog COVID potvrda: "Mi idemo racionalnom argumentacijom, ne kažemo da je Zemlja ravna ploča"

Aktualno Galerija Prosvjed studenata na PMF-u - 1 Prosvjed studenata na PMF-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Student Dominik Student Dominik Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed studenata na PMF-u - 5 Prosvjed studenata na PMF-u - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed studenata na PMF-u - 4 Prosvjed studenata na PMF-u - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Prosvjed studenata na PMF-u - 3 Galerija 1/6 >>
Studenti zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, kako su i najavili, u ponedjeljak su prosvjedovali protiv COVID potvrda.

S ciljem veće sigurnosti, studenti će od 3. siječnja za ulazak na fakultet trebati EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi dokaz o testiranju, cijepljenju ili preboljenju. Studenti se toj odluci protive.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Dekan fakulteta Mirko Planinić izašao je pred okupljene studente i poručio da je Fakultetsko vijeće donijelo odluku na temelju rasprave i preporuke stožera.

"Mi idemo racionalnom argumentacijom, ne kažemo da je Zemlja ravna ploča", kazao je Hrvoje, jedan od studenata.

"Okupili smo se da pokažemo nezadovoljstvo jer nije obvezno uvođenje COVID potvrda", dodao je Dominik.

Više od polovice studenata protiv potvrda

Sastali su se ispred kemijskog odsjeka na Fakultetu. 60 posto studenata izjasnilo da je protiv uvođenja potvrda, javio je ranije reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Studenti će od 3. siječnja za ulazak na fakultet trebati EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o testiranju, cijepljenju ili preboljenju. Odlučilo je tako Fakultetsko vijeće PMF-a s 54 glasa za, 3 glasa protiv i 3 suzdržana. Do sad je samo osoblje imalo obavezu pokazivati potvrde za ulazak na fakultet.

"Cilj je povećati sigurnost svih nas koji se nalazimo u prostorima PMF-a kako bismo nesmetano mogli nastaviti s održavanjem kontaktne nastave.

Planiramo organizirati Zoom sastanak sa studentima na ovu temu.

Više detalja objavit ćemo u narednim danima", objavio je dekan fakulteta Mirko Planinić.

Protiv COVID potvrda bili su prosvjedovali i studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Njih 30-ak mirno se okupilo prije mjesec dana ispred fakulteta.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene