Grad Pleternica za svu djecu do 12 godina, neovisno o imovinskom stanju roditelja, uvodi gradski dječji doplatak. Jedan je to od načina na koji taj slavonski gradić želi zadržati mlade obitelji.

Galerija Nogometno igralište u Pleternici Ljuljačke Vrtić - 1 +0 Vrtić - 2

Pleternica će je za svako dijete do 12 godina odvojila 1200 kuna dječjeg doplatka. Za tu mjeru u gradskom proračunu osigurano je milijun i pol kuna.

"Iznos doplatka je 100 kuna po djetetu mjesečno, dakle 1200 kuna na razini godine i isplaćivat će se u dvije rate: jedna će ići u 6. mjesecu, jedna koncem godine", objasnila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Roditelji se za doplatak mogu prijaviti do 20. studenog.

"Ono što je bitno naglasiti je da se sva djeca mogu prijaviti. Nema posebnih ograničenja i cenzusa. Dječji doplatak je namijenjen svoj djeci do navršene 12. godine", rekla je Šarić.

Imaš pravo, ostvari ga Doznajte sve o dječjem doplatku: Tko sve na njega ima pravo, koji su uvjeti, ali i kada korisnik može biti – punoljetna osoba bez roditelja

Njih je, računaju u Gradu, ove godine oko 1200. S tisuću kuna Grad sufinancira i vrtić za svu djecu

"Kap u moru onoga što se kod nas u Pleternici radi je obilježavanje sajma dječjih udruga, dječji tjedan, imamo kazališne družine, radionice, bajkaonice, knjignik za djecu. Klizalište se u proračun uvrstilo na dječji prijedlog, djeca su birala sprave koje su postavljene na igralištu u gradskome parku", rekla je Valentina Stojčević iz društva Naša djeca Pleternica.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz (Foto: AFP) Austrija na udaru Europske komisije zbog zakona koji je pogodio i Hrvate

S 38 naselja Pleternica broji oko 11 tisuća stanovnika. Osim brige za djecu, brinu i za mlade pa tako mladim obiteljima sufinanciraju kupnju prve nekretnine i to s 20 tisuća kuna. Nekoliko obitelji već se vratilo u ovaj grad, u posljednjih godinu dana otvoreno oko 90 novih radnih mjesta. Lijepa priča iz Slavonije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju